•   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 9
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

«Τα αλάδωτα του παπά για…. πεινασμένους»: Λαχανόρυζο


Λαχανόρυζο  αλάδωτο (υπέροχο)

Σήμερα λοιπόν 2 Απριλίου 2015 και σας προτείνουμε μια ακόμα υπέροχη άλαδη συνταγή το Λαχανόρυζο. Για δύο άτομα όπως πάντα.

Λοιπόν, όπως πάντα, και σήμερα την κατσαρόλα μας ανά χείρας την βάζουμε στην φωτιά και τρίβουμε μισό μέτριο κρεμμύδι να «τσιτσιρίσει». Κατόπιν έχουμε κόψει κάποια φύλα λάχανου, σε κομμάτια μεγάλα, έ, αρκετά κανονίστε εσείς, οι συνταγές μας άλλωστε είναι και θέμα εμπνεύσεως, περίπου 4-5 φύλλα, ίσως, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας να μαλακώσει μαζί με το κρεμμύδι. Τα έχουμε πλύνει πριν. Ρίχνουμε και μερικά κομμάτια καρότου. Προσθέτουμε νερό να σκεπάσει το λάχανό μας,  και τα καρότα  και ρίχνουμε και το αλάτι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου.

Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το  1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι σουπέ, το οποίο έχουμε καθαρίσει από ξένα σώματα, το έχουμε πλύνει και το έχουμε αφήσει να μουλιάσει σε λίγο κρύο νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε την μισή ή και λιγότερη κούπα ντομάτα φρέσκια ή pumaro,  λίγο σέλινο και λίγο κύμινο.  Βάζουμε και πολύ λίγο τρίμμα Κνορ χορταρικών. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγο ακόμη, περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Λίγο πριν δούμε ότι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα, έτσι ώστε το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά του φαγητού. Προσθέτουμε χυμό 1 λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αλήθεια είναι υπέροχο.

Μυστικό: Κάτι άλλο που μπορούμε να προσθέσουμε που δένει και νοστιμίζει τα φαγητά μας τα αλάδωτα, είναι το απόσταγμα ταχινιού, γι αυτούς που το ταχίνι τους είναι βαρύ ή τους ενοχλεί η μυρωδιά του.

Πως το κάνουμε. Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα μέχρι την μέση νερό να βράσει. Τότε ρίχουμε 3-4 κουταλιές σούπας γεμάτες ταχίνι. Το ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, με προσοχή να μην φουσκώσει. Σε περίπου 5 το πολύ 10 λεπτά το βγάζουμε από την φωτιά και το σουρώνουμε κρατώντας τον χυμό του και πετώντας την ψύχα του ταχινιού. Μπορούμε να φυλάξουμε το ζουμί στο ψυγείο και 1 ή 2 φλυτζάνια του καφέ να προσθέτουμε στην βράση του άλαδου φαγητού μας, εν προκειμένω στο λαχανόρυζό μας. Αυτά….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: