• Ημερολόγιο - νηστείες 2020

  Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 2 0 
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Ένας χρήσιμος οδηγός για να αποφύγεις το στρες των smartphones


Προέκταση του χεριού που συνεχώς δονείται, σε αναγκάζει να κάνεις swipe δεξιά κι αριστερά κάθε τρεις και λίγο, να πληκτρολογείς, να απαντάς σε μηνύματα, να διαβάσεις ειδοποιήσεις και κάποιες φορές να μιλάς και στο τηλέφωνο. Όπως ήταν αναμενόμενο, όλη αυτή η δραστηριότητα προκαλεί νευρικότητα η οποία μοιραία οδηγεί στο άγχος. Το στρες των smartphones είναι γεγονός και το βιώνουμε όλοι μαζί παρέα. Περισσότερα από 3 δισ. ανθρώπων στον πλανήτη έχουν τουλάχιστον μία τέτοια έξυπνη συσκευή, ενώ νέες έρευνες λένε ότι το 50% στις νεαρές ηλικίες δηλώνει πρακτικά εξαρτημένο από αυτές.

Περίπου κάθε 15 λεπτά (αν όχι πιο συχνά) τσεκάρουμε το κινητό για να δούμε αν έχουμε κάποιο νέο μήνυμα, ειδοποίηση ή like. Ακόμα κι όταν θέλουμε απλά να κάνουμε chat με τους φίλους μας, εύκολα μπερδεύονται τα e-mails της δουλειάς μέσα σε όλο αυτό. Το αποτέλεσμα είναι από κουραστικό έως κάποιες φορές καταστροφικό. Υπάρχουν, όμως, τρεις απλές λύσεις που μπορούν να σε σώσουν από το στρες των smartphones.

Πες όχι στις ειδοποιήσεις

Ας το παραδεχθούμε: οι ειδοποιήσεις είναι πολύ βολικές όταν αφορούν σημαντικά ζητήματα, είναι όμως κουραστικές κι εκνευριστικές για όλα τα υπόλοιπα θέματα. Γιατί, τελικά, ποιον ενδιαφέρει αν κάποια εφαρμογή μόλις ενημερώθηκε; Κανέναν. Απενεργοποίησε λοιπόν τις ειδοποιήσεις. Αν, βέβαια, τρέμεις και μόνο στην ιδέα, υπάρχει μία μέση λύση: κλείσε εκείνες τις ειδοποιήσεις που θεωρείς περιττές κι άσε ανοιχτές όσες θεωρείς απολύτως απαραίτητες όπως ας πούμε το e-mail.

Αγόρασε ένα old school ξυπνητήρι

Ένας χρήσιμος οδηγός για να αποφύγεις το στρες των smartphones

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το μεταμεσονύχτιο σκρολάρισμα και το αγχωτικό ξύπνημα με τον φόβο των ειδοποιήσεων καταστρέφει όχι μόνο τον ύπνο σου αλλά σιγά σιγά και τη ζωή σου. Αγόρασε ένα old school ξυπνητήρι. Άσε το smartphone στο δίπλα δωμάτιο. Ας είναι η κρεβατοκάμαρα το καταφύγιό σου.

Μέτρα τον χρόνο που περνάς online

Καταρχάς, την πρώτη φορά που θα το κάνεις λογικά θα τρομάξεις. Το σοκ μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου όταν καταλάβεις ότι σπαταλάς μεγάλο μέρος της ζωής σου μπροστά σε μία οθόνη, πολλές φορές χωρίς λόγο. Άλλωστε το πρώτο βήμα για να λυθεί ένα πρόβλημα είναι η παραδοχή. Μπορείς, σε τελική ανάλυση, να αποφασίσεις ποια social media σου ταιριάζουν ή είναι χρήσιμα και ποια όχι. Υπάρχει και πραγματική ζωή εκεί έξω.

 

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: