• Χρήσιμες ειδήσεις  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Γιατί η φωνή μας ακούγεται διαφορετικά ηχογραφημένη


Γιατί ακούμε αλλιώς την φωνή μας γραμμένη
Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι αλλιώς ακούμε εμείς την φωνή μας την στιγμή που μιλάμε και αλλιώς όταν την ακούσουμε ηχογραφημένη σε ένα εξωτερικό μέσο πχ σε κάποιο μαγνητόφωνο ή στον υπολογιστή.
Γατί όμως συμβαίνει αυτό; Αναρωτηθήκατε ποτέ; Η απάντηση είναι απλή, αλλά και πολύ εντυπωσιακή! Ας δούμε λοιπόν στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Ποιος είναι ο κανονικός ήχος της φωνής μας;

 

Προφανώς ο "σωστός" ήχος της φωνής μας, είναι αυτός που ακούμε από την εξωτερική πηγή – ηχογράφηση. Αυτόν τον ήχο ακούν οι άλλοι κάθε φορά που μιλάμε.

γιατί ακούμε την φωνή μας διαφορετικά από τους άλλους

Μάλιστα στους περισσότερους ανθρώπους, δεν τους αρέσει ο ήχος της φωνής όπως ακούγεται στους άλλους, αλλά μάλλον θα πρέπει να ζήσουν με αυτό, καθώς είναι κάτι που δεν αλλάζει.
Γιατί όμως εμείς οι ίδιοι ακούμε κάτι εντελώς διαφορετικό;

Γιατί ακούμε διαφορετικά την φωνή μας ηχογραφημένη

Ο βασικός λόγος για τον οποίο η φωνή μας φτάνει τελείως διαφορετική στα αυτιά μας από ότι στους υπόλοιπους ανθρώπους είναι ότι στα δικά μας αυτιά ο ήχος φτάνει μέσω διαφορετικού καναλιού.
Όταν ακούμε ήχους από το εξωτερικό περιβάλλον, όπως για παράδειγμα ένα πουλάκι που κελαηδάει, ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο ή την μητέρα μας που μας φωνάζει να βάλουμε ζακέτα ασχέτως αν κοντεύουμε τα 40, ο ήχος ή καλύτερα τα ηχητικά κύματα, έρχονται σε επαφή με το αυτί μας μέσω του αέρα.
ο ήχος φτάνει στα αυτιά μας με τη μορφή κύματος

Τα κύματα αυτά ή αλλιώς τα ηχητικά ερεθίσματα, δημιουργούν μια σειρά από δονήσεις στον εγκέφαλο μας, οι οποίες με τη σειρά τους μετατρέπονται σε ήχο, δηλαδή σε αυτό που εμείς ακούμε.
Όταν όμως η πηγή του ήχου που ακούμε είμαστε εμείς οι ίδιοι, τότε ο εγκέφαλος μας λαμβάνει ερεθίσματα με τη μορφή δονήσεων από δύο διαφορετικές πηγές.
» Η πρώτη πηγή είναι ο ήχος που έρχεται από τον αέρα αφού μιλήσουμε, δηλαδή αυτό που ακούν και όλοι οι υπόλοιποι, αλλά και εμείς όταν μας ακούσουμε από κάποια ηχογράφηση.
» Η δεύτερη πηγή (που κάνει την διαφορά) προέρχεται από την δόνηση των φωνητικών μας χορδών, κάτι που φυσικά μπορούμε να ακούσουμε μόνο εμείς και κανένας άλλος, συμπεριλαμβανομένης και της συσκευής καταγραφής.
Αυτό μάλιστα εξηγεί και το γεγονός ότι μπορούμε να ακούσουμε την φωνή μας ακόμη και αν κλείσουμε πολύ καλά τα αυτιά μας, απομονώνοντας κάθε εξωτερικό ήχο.

μαζί με τον ήχο ακούμε και τισ δονήσεις από τις φωνητικές μας χορδές

Έτσι, όταν ακούσουμε την φωνή μας ηχογραφημένη από κάποια συσκευή, τότε ακούμε μόνο τον ήχο που παράγεται από την πρώτη πηγή, δηλαδή από τις δονήσεις που φτάνουν σε εμάς μέσω του αέρα.
Το αποτέλεσμα είναι τελικά να ακούμε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει, και το οποίο μας ακούγεται συνήθως περίεργο και συνήθως δεν μας αρέσει καθόλου.
Τόσο απλό!

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: