• Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 2 1 
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Πώς Βρίσκω τους Κωδικούς του Wi-Fi σε Windows και Android


Πώς Βρίσκω τους Κωδικούς του Wi-Fi σε Windows και Android

Οι περισσότεροι από μας συνδεόμαστε καθημερινά σε διάφορα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi). Πόσοι όμως θυμόμαστε όλα αυτά τα συνθηματικά απ’ έξω, σε περίπτωση που χρειαστεί να τα δώσουμε σε κάποιον φίλο, ή να τα περάσουμε σε μια άλλη συσκευή μας; Δείτε παρακάτω πόσο εύκολα βρίσκουμε τους αποθηκευμένους κωδικούς του Wi-Fi στα Windows και Android.

Γιατί είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τους κωδικούς του Wi-Fi

Δεν είμαστε όλοι έμπειροι χρήστες του ίντερνετ, έτσι ώστε να έχουμε κάνει root στην Android συσκευή μας. Ούτε γνωρίζουμε ότι το NFC, όπως θα δούμε στη συνέχεια, μπορεί να μας βοηθήσει με αυτόματο τρόπο και χωρίς root.

Ως γνωστόν, ένας κωδικός πρόσβασης για Wi-Fi που λογικά δεν θα είναι τεμπέλικος, θα περιλαμβάνει αρκετούς αριθμούς και σύμβολα.

Κωδικούς του Wi-Fi 0

Αναμφίβολα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τον θυμόμαστε για να τον πληκτρολογήσουμε σε άλλη συσκευή, ή να τον μοιραστούμε προφορικά.

Σε πολλούς από μας έχει τύχει να επισκεφτούμε ένα φιλικό σπίτι και να ζητήσουμε τους κωδικούς πρόσβασης για το ασύρματο δίκτυο της οικίας. Είναι πολύ πιθανό ο οικοδεσπότης να μην τους θυμόταν, και να έψαχνε κάτω από το router για να τους βρει.

Κάτι παρόμοιο μπορεί να μας συμβεί και σε δημόσιους χώρους, ή σε κάποιο καφέ.

Για παράδειγμα, όταν ένας φίλος μας χρειαστεί τους κωδικούς του Wi-Fi, ή θελήσουμε να τους εισάγουμε σε μία άλλη συσκευή μας, πρέπει να ψάξουμε πάλι τους υπεύθυνους για να μας τους δώσουν.

Κωδικούς του Wi-Fi 26

Πώς βρίσκω τους κωδικούς του Wi-Fi στα Windows

Εάν χρησιμοποιούμε Windows 7 και άνω, είναι εύκολο να βρούμε τους κωδικούς πρόσβασης για το δίκτυο που είμαστε συνδεδεμένοι τη συγκεκριμένη στιγμή.

Στον οδηγό θα αναφερθούμε για τα Windows 10, αλλά η διαδικασία είναι παρόμοια και για τα υπόλοιπα Windows.

Οι κωδικοί πρόσβασης του παρόντος δικτύου

Εκείνο που κάνουμε αρχικά είναι να πατήσουμε ταυτόχρονα το πλήκτρο των Windows και το "R"…

Κωδικούς του WiFi

…και στη μικρή καρτέλα εκτέλεσης που θα ανοίξει, πληκτρολογούμε ή επικολλούμε την εντολή:

ncpa.cpl

Αφού πατήσουμε στο "OK", στην επόμενη καρτέλα κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Wi-Fi, επιλέγοντας την “Κατάσταση”.

Κατόπιν πατάμε στις "Ιδιότητες ασύρματου δικτύου"…

…αμέσως μετά στην "Ασφάλεια"…

Κωδικούς του WiFi 8

…και στο τέλος κάνουμε κλικ στην εμφάνιση χαρακτήρων. Στο πεδίο "Κλειδί ασφαλείας δικτύου" θα εμφανιστεί ο κωδικός του Wi-Fi.

Τα συνθηματικά δικτύων που είχαμε συνδεθεί στο παρελθόν

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρούμε όλους τους κωδικούς στα ασύρματα δίκτυα που επισκεφτήκαμε στο παρελθόν, είναι μέσω μιας πολύ μικρής εφαρμογής, το Magical Jelly Bean.

Το ελαφρύ πρόγραμμα κατά τη λήψη και την εγκατάστασή του, δεν κρύβει κανέναν κίνδυνο από ανεπιθύμητο τρίτο λογισμικό, και μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Στη συνέχεια, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τρέξουμε το πρόγραμμα. Αμέσως μετά θα μας εμφανίσει όλους τους κωδικούς του Wi-Fi στα δίκτυα που έχουμε συνδεθεί στο παρελθόν.

Από εκεί και μετά, κάνοντας δεξί κλικ, μπορούμε να αποθηκεύσουμε ή να αντιγράψουμε οποιοδήποτε συνθηματικό θελήσουμε.

Τώρα που έχουμε βρει όλους τους διάσπαρτους και φαινομενικά χαμένους κωδικούς πρόσβασης των ασύρματων δικτύων, είναι μία καλή στιγμή για να εξοικειωθούμε και με έναν εξελιγμένο διαχειριστή κωδικών.

Πώς βρίσκω τους κωδικούς του WiFi στο Android

Η ανεύρεση των συνθηματικών του Wi-Fi που ήδη χρησιμοποιούμε στο Android, αλλά και των υπόλοιπων ασύρματων δικτύων που είχαμε επισκεφτεί στο παρελθόν, απαιτεί root στη συσκευή.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό σε πολλές συσκευές να μην βοηθήσει ούτε το root. Αυτό οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές κρυπτογραφούν πλέον τα συνθηματικά του Wi-Fi.

Ως εκ τούτου, γνωστές εφαρμογές για root όπως το WiFi Key Recovery ή το ES File Explorer, που υλοποιούν την ανεύρεση των κωδικών του Wifi, δεν θα είναι αποτελεσματικές σε πολλές Android συσκευές.

Σε εμάς τουλάχιστον και σε συσκευή Samsung που έχει root, κανένα από αυτά τα apps δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τους αποθηκευμένους κωδικούς. Αυτό ήταν κάτι που το έκαναν με επιτυχία στο παρελθόν.

Χωρίς root στη συσκευή

Ωστόσο, δεν χάθηκαν οι ελπίδες για πρόσβαση στους αποθηκευμένους κωδικούς του Wi-Fi.

Υπάρχει τρόπος να μεταφέρουμε όλα τα αποθηκευμένα συνθηματικά στους φίλους και στις άλλες συσκευές μας. Δεν χρειάζεται να απευθυνόμαστε συνεχώς σε τρίτους, και ούτε να έχουμε root στο κινητό.

Αυτόματο μοίρασμα Wi-Fi κωδικών

Με το NFC στο Android και τις μικρές και θαυματουργές ετικέτες NFC (tags), μπορούμε με εξαιρετική ευκολία να μοιραστούμε και τον πιο σύνθετο σανσκριτικό κωδικό, εντυπωσιάζοντας ταυτόχρονα και τους φίλους.

Διαμέσου app στο Play Store

Αυτό το επιτυγχάνουμε με ένα NFC tag και το InstaWifi, ένα μικρό και δωρεάν app στο Play Store.

Η πολύ απλή εφαρμογή αποθηκεύει τους κωδικούς σε μια ετικέτα NFC που θα της υποδείξουμε.

Από εκεί και μετά, όποιο κινητό φίλου ή κάποια άλλη συσκευή μας έρθει σε κοντινή επαφή με το NFC tag, θα συνδέεται αυτόματα στο δίκτυο Wi-Fi. Ταυτόχρονα θα αποθηκεύει και το συνθηματικό. Αρκεί βέβαια αυτές οι συσκευές να υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC.

Μέσα από το Android

Στο Marshmallow και το Nougat μπορούμε να κάνουμε αυτή τη χρήσιμη εγγραφή κωδικών του Wi-Fi μέσα από το λειτουργικό, χωρίς τη βοήθεια τρίτης εφαρμογής.

Το μόνο που κάνουμε είναι να πατήσουμε παρατεταμένα πάνω στο όνομα του δικτύου που μας ενδιαφέρει. Αμέσως μετά πατάμε "Εγγραφή σε ετικέτα NFC".

WiFi WPS WPA TESTER

Πρόκειται για ένα app που μπορεί να μας βοηθήσει να ελέγξουμε αποτελεσματικά την ασφάλεια στα πρωτόκολλα WPS-WPA του δικτύου μας.

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει αν υπάρχει κάποιο κενό ασφαλείας στο router. Ταυτόχρονα, μας ενημερώνει αν υπάρχει κίνδυνος παραβίασης των κωδικών του Wi-Fi από τρίτους.

Το WiFi WPS WPA Tester διατίθεται δωρεάν στο Play Store.

Εντοπίζει συνθηματικά που δεν είναι αποθηκευμένα

Η εφαρμογή μπορεί να εκτελέσει αυτόν τον έλεγχο και σε οποιοδήποτε άλλο δίκτυο. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι το app μπορεί να ανιχνεύσει κωδικούς του Wi-Fi σε δίκτυα που δεν έχουμε συνδεθεί στο παρελθόν.

Εμείς σε κάθε περίπτωση συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά και μόνο για να ελέγξετε το δικό σας δίκτυο. Είναι προφανές ότι η ανίχνευση των συνθηματικών σε ιδιωτικά ασύρματα δίκτυα αποτελεί κακή χρήση της εφαρμογής.

Για να ελέγξουμε τα δίκτυα, τα δικά μας και των φίλων, θα πρέπει αρχικά να τους έχουμε κάνει την απαραίτητη παράβλεψη δικτύου. Έτσι η Android συσκευή μας δεν θα θυμάται τους συγκεκριμένους κωδικούς.

Το WPS WPA Tester για να ξεκινήσει τους ελέγχους, θα πρέπει στην αρχή να έχουμε επιλέξει το "AutoScan". Αν θέλουμε πιο πλήρη έλεγχο, αποεπιλέγουμε το "WPS Only" στο κάτω τμήμα της καρτέλας.

Το πράσινο χρώμα στα δίκτυα υποδεικνύει ότι υπάρχει κενό ασφαλείας, και ενδεχομένως οι κωδικοί μας να είναι προσβάσιμοι. Για να ελέγξουμε την ευπάθεια του WiFi, πατάμε στο "Connect Automatic Pin".

Αν γίνει σύνδεση στο Wi-Fi, σημαίνει ότι το app βρήκε τους κωδικούς μας, που τους είχαμε παραβλέψει στην συσκευή, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Ταυτόχρονα το app θα αποθηκεύσει ξανά στη συσκευή αυτά τα συνθηματικά.

Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει σε συσκευές με ή χωρίς root. Το πλεονέκτημα που υπάρχει με το root είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε όλους τους κωδικούς του Wi-Fi που έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Για τις συσκευές χωρίς root, πριν ξεκινήσει ο έλεγχος και πριν πατήσουμε στο "Connect Automatic Pin", πρέπει να επιλέξουμε την ένδειξη "No Root".

Κωδικούς του Wi-Fi 36

Γνωρίζετε άλλους τρόπους για να βρίσκουμε τους αποθηκευμένους κωδικούς του Wi-Fi?

Οι περισσότεροι από εμάς συνδεόμαστε καθημερινά σε διάφορα ασύρματα δίκτυα. Είναι βέβαιο ότι δεν θυμόμαστε κανέναν από αυτούς τους κωδικούς του Wi-Fi, που έχουν συσσωρευτεί στο laptop και το κινητό μας.

Όπως είδαμε στον οδηγό, μπορούμε να βρούμε εύκολα και γρήγορα όλους αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης στα Windows και το Android, και να τους μεταφέρουμε όπου θέλουμε.

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: