• Χρήσιμες ειδήσεις  Πρόγραμμα Μ. Τεσσαρακοστής 2018


  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Vulcan Aerospace Stratolaunch, ο κολοσσός του Allen


 

Ο συν-ιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, αποκάλυψε ένα κολοσσιαίο αεριωθούμενο αεροσκάφος, το οποίο θα λειτουργήσει ως εναέρια πλατφόρμα εκτόξευσης δορυφόρων χαμηλής τροχιάς.

Ο μεταφορέας Vulcan Aerospace Stratolaunch έκανε το ντεμπούτο του την Τετάρτη σε ένα γιγαντιαίο υπόστεγο στο αεροδρόμιο και διαστημικό κέντρο του Mojave, στην Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται υπό κατασκευή τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το αεροσκάφος αποτελείται από δύο δίδυμα αεροσκάφη Boeing 747-400 και διαθέτει έξι κινητήρες 747. Το Stratolaunch θα υποβληθεί σε δοκιμές τροφοδοσίας αεροσκαφών, εδάφους και πτήσης.

Το Vulcan Aerospace Stratolaunch έχει σαν στόχο να μεταφέρει πυραύλους και δορυφόρους στα 30.000 πόδια περίπου. Από αυτό το ύψος θα απελευθερώνεται η ρουκέτα που θα μεταφέρει τον δορυφόρο και θα τον βάζει σε χαμηλή τροχιά. Το αεροσκάφος θα επιστρέφει στην βάση του, θα ανεφοδιάζεται και θα μεταφέρει περισσότερες ρουκέτες.Vulcan Aerospace Stratolaunch ο κολοσσός του συνιδρυτή της Microsoft

Το Virgin Orbit της Galactic σχεδιάζει μια παρόμοια υπηρεσία εκτόξευσης δορυφόρων από ένα 747-400, που θα ονομάζεται Cosmic Girl, και το οποίο θα μεταφέρει τη ρουκέτα LauncherOne της Virgin.

Ας δούμε όμως λίγο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά:

Τα φτερά του έχουν μήκος 385 πόδια ή 117 μέτρα, κάτι που κάνει το νέο αεροσκάφος να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μήκος ενός γηπέδου NFL και το καθιστά το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, ξεπερνώντας το Spruce Goose H-4 Hercules του Howard Hughes.

Το αεροσκάφος έχει μήκος 238 πόδια (73 μέτρα) από τη το πιλοτήριο ως στην ουρά, με ύψος 50 πόδια (15 μέτρα). Η έξοδος από υπόστεγα έγινε για πρώτη φορά για να ελέγξει η εταιρεία αν οι 28 τροχοί του αεροσκάφους μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος του. Vulcan Aerospace Stratolaunch ο κολοσσός του συνιδρυτή της Microsoft

Μπορεί να απογειωθεί με συνολικό βάρος 1.300.000 λίβρες (589670.081 κιλά) και να φέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο μέχρι 550.000 λίβρες ή 249476 κιλά. Έχει ακτίνα πτήσης 1.000 ναυτικών μιλίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Allen ίδρυσε τη Microsoft μαζί με τον Bill Gates το 1975 και παραμένει στρατηγικός σύμβουλος της εταιρείας, παρόλο που παραιτήθηκε από το συμβούλιο το 2000. Διαθέτει μια περιουσία που φτάνει τα 18,6 δισ. δολάρια.

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: