• Χρήσιμες ειδήσεις  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Ραδιοφωνικός σταθμός…της Φύσης…


 

.ε!.

καλά ακούσατε!

Εκπέμπει στον αέρα σε ζωηρούς μεγακύκλους από ανοιξιάτικης ανατολής μέχρι ημερήσιας νάρκης.. Όλα εν αληθεία ακούγονται! Ποιος θα αμφισβητήσει ότι η κάθε της μιλιά είναι αντηλιά  ζωής πρόσχαρης και ευχαριστίας! ούτε γκρίνια, ούτε ειρωνία μυρίζουν τα λόγια της και προπαντός ούτε αιχμές ούτε δόρατα ξεπροβάλλουν στις άκρες!

  Ο κάθε φυσικός ομιλητής έχει τα λεπτά του’ εξαίρεση τ’ αηδόνια, έχουν …ώρες γλυκιάς συνομιλίας.Τα σπουργίτια χρηματίζουν με ανυπόφορες φλυαρίες ( άφαντη η ασκητική). ‘Ενας κούκος πετάγεται από μακριά και διακόπτει την πρωινή ησυχία’ προσαρμόζει το tempo στα κέφια του….προμηνύεται καλοκαιρία!

  Περίεργο ...ένα μεσημεριάτικο θλιβερό μακρόσυρτο τιίτ ακούγεται από τώρα!

Αχ! κι αυτή η καρακάξα με την αδικαιολόγητη υπεροψία της, μου κόβει τα μεγαλόσχημα συναισθήματα σε μικροπρεπή σχήματα’ φωνάζει όπως ο πωλητής της λαϊκής που απελπισμένα διαφημίζει την πραμάτεια του για να του δώσεις την απαραίτητη σημασία!

Ένας ατέλειωτος κατάλογος φωνών θεοφιλών, που εδώ και ώρα έχουν πιάσει δουλειά αμέριμνα εκπέμποντας ζωή, νέα αρχή, φροντίδα, χαριτωμένα παιχνίδια, καρδιακή δοξολογία!

Ξεπερνούν το χάος, θαρρείς και βρίσκονται σε πνευματική ευφορία!

  Πόσα κρύβει,ακόμη αδιάβαστα απ’ τον άνθρωπο, αυτή η γαλάζια σφαίρα’ τα άδηλα και τα κρύφια της σοφίας Σου ουκ εδήλωσάς μοι! Νοικοκύρης πανθαύμαστος ο Θεός!  Ξέρει του καθενός την κατάλληλη ώρα για να εκφράσει θεοδίδακτα λόγια! Άλλα ιστορούν πρωί-πρωί τα όνειρα που κάνουν για το υπόλοιπο της μέρας, άλλα φωνάζουν δυνατά πεινώ-διψώ και σχίζουν με βουλιμία τον αέρα, κι εκείνες οι χλωμές πεταλούδες , κοιμισμένες ακόμη, πάνε αμίλητες εδώ κι εκεί βουτώντας στο  φως και στον  αέρα, ψυχές λιτοδίαιτες, που τριγυρνούν στης Πεντηκοστής το Ψυχοσάββατο ψάχνοντας λες σωτηρία!!

‘Εχει λόγια ο γαλανός αέρας ακατανόητα που η καφετιά γη τα προσκυνάει..

Αχ! να ξέραμε …να ξέραμε τη διαδρομή της λεκτικής ευφορίας! Ποια αιτία κάνει τ’ αηδόνι να χαριτώνει τον λόγο του και πόσο πάσχει το μουρμουρητό του νερού καθώς περνάει ανάμεσα από αναρίθμητες πέτρες, ξερά φύλλα, κλαδιά εγκαταλειμένα που έχασαν την συνεννόηση με την μάνα-ρίζα!

  Ομιλίες-ομιλίες- συνομιλίες, κουβέντες που μόνο ο Θεός μεταφράζει!

Ευτυχώς για όλα αυτά τα άγνωστα κανείς μας δεν θ’ απολογηθεί μπροστά σ’ όλη τη γη!

Τί θα έχει να πει όμως για τις δικές του κουβέντες,πολυλογίες, παραλείψεις, ασυναρτησίες,υπεκφυγές, ανοησίες,ύβρεις, ανυπόστατες κατηγορίες,συκοφαντίες, αερολογίες,ελαφρές κρίσεις, κατακρίσεις, ενοχλητικές διαμαρτυρίες, ασχήμιες,φαιδρότητες,για τους ραδιοφω(ο)νικούς σταθμούς μας ατομικούς,οικογενειακούς,κοινωνικούς,πολιτικούς, θρησκευτικούς,…ικούς…κους…ους και books!

  Όλοι μιλάμε με παρρησία, με λιγδωμένη γλώσσα- νηστικό αρκούδι δε χορεύει- μιλάμε για να …μιλάμε( απλώς απαντάμε), μιλάμε ανεύθυνα για όλους και όλα, επιμένουμε κυρίως όταν αγωνιζόμαστε ν’ αποδείξουμε ότι το μυρμίγκι έχει του ελέφαντα τα πόδια,εξιχνιάζουμε  μέχρι και το ρουθούνι του μέσα, ( αυτό τελευταία το ονόμασαν "ιεραποστολικό χρέος", η δική μου εκτίμηση είναι πως πρόκειταιγια ψυχολογικό   μ έ ν ο ς! ).

Μιλάμε λοιπόν παντού, ανεπίκαιρα, ακαίρως-ευκαίρως, διανύουμε km λόγων απνευστί…με της καφεϊνης μόνο το κύρος, πνευματική επικοινωνία το βάπτισαν κι αυτό, αριστερή ευκαιρία "αγάπης"για να ξεθυμένει τελικά ο όποιος πνευματικός στόχος!!

Άθελά μας, όλοι μας εκπέμπουμε κύματα ύφους’ δηλώνουμε καταστάσεις εσωτερικές, ανεξιχνίαστες κι από μας τους ίδιους! οι κινήσεις, το βλέμμα, ακόμη κι εκείνος της φωνής σου ο ήχος, ο τόνος δεν μένει αδιάβαστος! Όλα μιλάνε!! ‘Ολο το σώμα είναι μια φωνή που …σωπαίνει, αλλά ακούγεται δυνατότερα ως δεύτερη φωνή στη χορωδία του κόσμου…

Απ’ το περίσσευμα της καρδιάς σου πάντα σταλάζει ο λόγος…

Αν η καρδιά σου είναι καθαρή ,δεν φθονεί,δεν βανδαλίζει κουνούπια,άστον αχτένιστο τον λόγο σου, κι ατημέλητος κάτι εξαίσιο λέει’ αν όμως εκείνη η καρδιά που όλα τα λεει χρειάζεται " μοδίστρα" και "κομμώτρια"κάθε μέρα για να "βγει", μην αμελείς , να την προσέχεις! δεν είναι εμφάνιση να βγαίναι με τα κουρέλια των καιρών και να ειναι διάτρυτη από χρονίζοντα λάθη!

Όχι τίποτε άλλο, αλλά γιατί η εμφάνιση της καρδιάς πάντα μετράει, μιλάει! Βλέπεις αυτή θα’ ναι το μέτρο για να μη ξεφυσάμε, όταν χρειαστεί να πούμε φανερά στην τελευταία απολογία μας, πόσο πολύ ή λίγο αγαπήσαμε, εκεί που η περίσταση …απαιτούσε …μια άλλη ποσότητα-αναλογία αγάπης και ποιότητα καρδιακού ήχου! Δεν είναι ικανοποιητικό ν’ ακούγεται συνεχώς εκείνο το μονότονο τικ-τακ, τικ-τακ της ομιλίας της , εκεί που θα ήταν φυσιολογικό να είχε γίνει λιώμα μόνο!

Έχει τέτοιες  ο μ ι λ η τ ι κ έ ς  καρδιές αυτός  ο κόσμος?

Έχει…!

γι’ αυτό ακόμη υπάρχει και δεν καταστρέφεται όλος!

Τί λες?

Δεν ακούγεσαι καθόλου!

Ιωάννα Ιωαννίδου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: