• Χρήσιμες ειδήσεις  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Όταν το παιδί σάς αμφισβητεί έντονα


Όταν το παιδί σας αμφισβητεί έντονα

Έχετε παρατηρήσει ότι το παιδί σας συνηθίζει να σας αμφισβητεί και να σας πηγαίνει κόντρα. Από το να το πάρετε προσωπικά και να θυμώσετε, καλύτερα προσπαθήστε να εξηγήσετε τη στάση του και να προσπαθήσετε να κάνετε επιτυχή διαχείριση:

 • Ο λόγος που προαναφέραμε ότι δεν πρέπει να το πάρετε προσωπικά είναι επειδή ακριβώς η στάση του δεν έχει να κάνει απαραίτητα με δικά σας λάθη και παραλείψεις. Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες είναι αντιδραστικά και φέρονται έτσι επειδή τους βγαίνει αυθόρμητα.
 • Όταν διαπιστώνετε ότι σας πηγαίνει κόντρα σε πράγματα που, σε άλλες περιπτώσεις, συμφωνούσε με ευκολία, ενδέχεται να μην εκφραστήκατε με δόκιμο τρόπο ή να μην είναι το κατάλληλο timing να του ζητήσετε κάτι δεδομένης της ψυχολογίας του.

 • Αν θέλουμε να μιλήσουμε όμως και για κάποια πιθανά δικά σας λάθη, θα μπορούσαμε να επισημάνουμε ως ένα από αυτά τις πολλές αρνήσεις που εισπράττει στα διάφορα αιτήματά του. Έτσι λοιπόν νομοτελειακά θα σας πηγαίνει κόντρα και θα γκρινιάζει με την πρώτη ευκαιρία.
 • Χρήσιμο θα ήταν επίσης να μη μείνετε μόνο στο αρνητικό σκέλος της συγκεκριμένης στάσης του παιδιού σας, αλλά να δείτε και το θετικό που είναι ότι η αντιδραστικότητα και η κριτική σκέψη θα του φανούν χρήσιμα στη ζωή του.
 • Γενικότερα, τα παιδιά αρέσκονται σε ένα συνεχές παιχνίδι «εξουσίας» με τους γονείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, προσπαθώντας να αυτονομηθούν και να δείξουν ότι είναι ικανά για πολλά πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι κόντρες δεν πρόκειται να εκλείψουν ποτέ, εκτός κι αν το παιδί είναι χαμηλών τόνων.
 • Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να αφήσετε ανεξέλεγκτο το παιδί, να φέρεται κατά το δοκούν και να δημιουργεί εντάσεις κάθε τρεις και λίγο. Η πειθαρχία και τα όρια χρειάζονται και δεν πρέπει να κάνετε εκπτώσεις σε αυτό το κομμάτι, για να εκμηδενίσετε κιόλας την πιθανότητα να οφείλεται σε έλλειψη ορίων η σχεδόν μόνιμη αμφισβήτηση στο πρόσωπό σας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: