• Χρήσιμες ειδήσεις  Πρόγραμμα Μ. Τεσσαρακοστής 2018


  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

10 Ενδιαφέροντα Site Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε


Όλοι ξέρουμε ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατομμύρια ενδιαφέροντα site όλων των ειδών και για όλες τις ώρες. Όταν ψάχνουμε για κάτι συγκεκριμένο, είναι πολύ εύκολο να βρούμε την κατάλληλη ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας κάποια μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο, τις σελίδες που θα παρουσιάσουμε παρακάτω είναι μάλλον απίθανο να τις αναζητήσετε στο Google.

Independence Day My Street

Η Ημέρα Ανεξαρτησίας ή Independence Day είναι μία εθνική γιορτή και αργία των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάθε 4η Ιουλίου οι Αμερικανοί γιορτάζουν τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, που έλαβε χώρα το 1776.

Η σελίδα που θα δούμε, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με την παραπάνω γιορτή. Αντίθετα, αναφέρεται στην ομώνυμη ταινία του 1996, που έχει θέμα μια εξωγήινη εισβολή στη Γη.

Το Independence Day είναι μια ωραία ταινία για όσους δεν την έχουν δει και πρόσφατα κυκλοφόρησε και το sequel της, το οποίο ήταν και η αφορμή για τη δημιουργία της σελίδας που θα περιγράψουμε.

Στο Independence Day My Street, λοιπόν, μπορούμε να δούμε πώς θα ήταν η γειτονιά μας ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη, μετά από επίθεση εξωγήινων αεροσκαφών.

Αρκεί να εισάγουμε την επιθυμητή διεύθυνση…

…και η ιστοσελίδα θα μας "βομβαρδίσει".

Εδώ να σημειώσουμε ότι η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής, δεν χρειάζεται να φροντίσετε να λείπετε απ’ το σπίτι σας την ώρα του βομβαρδισμού.

A Good Movie to Watch

Και μιας και μιλάμε για ταινίες και ενδιαφέροντα site, ας πάμε να δούμε το agoodmovietowatch.

10 Ενδιαφέροντα Site Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Αν ψάχνετε με τις ώρες να διαλέξετε ποια ταινία θα δείτε και θέλετε να πάρει κάποιος άλλος την απόφαση για εσάς, μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Πατώντας απλά στο κουμπί Random, η σελίδα μας προτείνει μία τυχαία ταινία για να δούμε, βασιζόμενη σε κανένα απολύτως κριτήριο.

Η προτεινόμενη ταινία επιλέγεται από μία λίστα ταινιών με υψηλές κριτικές, που όμως είναι λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να μην έχουμε δει την ταινία που θα μας προτείνει η σελίδα.

MT Everest in 3D

Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο μπορούν να ισχυριστούν ότι σκαρφάλωσαν στο Έβερεστ; Και όμως είναι πανεύκολο και μπορεί ο καθένας να το κάνει. Αρκεί να μπει στο MT Everest και να πατήσει Start the Climb.

 

Θα ξεκινήσει μία 3D "ξενάγηση" στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, στην οποία μπορούμε να δούμε τη διαδρομή που ακολουθούν οι ορειβάτες και να ακούσουμε τον ήχο του ανέμου.

Εμείς για τις ανάγκες του οδηγού χρειάστηκε να ανεβούμε το βουνό δύο φορές μέσα σε πέντε μόλις λεπτά, αλλά χαλάλι. Τουλάχιστον η θέα μας αποζημίωσε.

Εσείς το ξέρατε ότι μπορείτε να δείτε και την Κίνα από εκεί πάνω;

Time and Date

Αν θέλετε να δείτε ανά πάσα στιγμή τι μέρα και τι ώρα είναι, τότε μπορείτε πολύ απλά να κοιτάξετε κάτω δεξιά στον υπολογιστή σας – τουλάχιστον οι χρήστες Windows.

Αν όμως θέλετε έναν γρήγορο τρόπο να υπολογίσετε πόσες μέρες πέρασαν από ένα συγκεκριμένο γεγονός, θα χρειαστείτε το Time and Date.

Η εν λόγω ιστοσελίδα υπολογίζει με ακρίβεια πόσα χρόνια, μήνες, και μέρες απέχουν δύο ημερομηνίες μεταξύ τους, και έτσι κέρδισε μια θέση στα πιο ενδιαφέροντα site της λίστας μας.

Έτσι, αν θέλουμε να δούμε ακριβώς πόσες μέρες λειτουργίας μετράει το PCsteps μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, εισάγουμε τις αντίστοιχες ημερομηνίες…

…και πατάμε Calculate Duration.

Το Time and Date μας πληροφορεί ότι το site μας λειτουργεί για 2902 ημέρες, ή αλλιώς 7 χρόνια, 11 μήνες, και 11 ημέρες. Έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να τα εκατοστήσουμε.

Στη δεξιά πλευρά μπορούμε να δούμε τον χρόνο σε δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες, και εβδομάδες.

Παράλληλα η σελίδα έχει επιλογή για καταμέτρηση μόνο των εργάσιμων ημερών. Αυτό μπορεί να μας φανεί χρήσιμο αν θέλουμε για παράδειγμα να υπολογίσουμε σε πόσες μέρες θα φτάσει κάποιο δέμα από το εξωτερικό.

10 Minute Mail

Όταν δημιουργούμε λογαριασμούς σε διάφορες ιστοσελίδες, τις περισσότερες φορές πρέπει να δώσουμε και ένα email, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουμε την εγγραφή μας.

Ωστόσο αρκετές φορές δεν θέλουμε να δώσουμε το βασικό μας email, είτε για να γλιτώσουμε το spam, είτε γιατί δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τη σελίδα στην οποία γραφόμαστε.

Το 10 Minute Mail λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείπει από μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα site, καθώς μας γλιτώνει από πολύ κόπο.

Πρόκειται για μια απλή ιστοσελίδα, που δημιουργεί μία προσωρινή διεύθυνση email, διάρκειας μόλις 10 λεπτών.

Μπορούμε να εισάγουμε το συγκεκριμένο mail οπουδήποτε θέλουμε, και μέσα στα επόμενα 10 λεπτά μπορούμε να λάβουμε μηνύματα και να επιβεβαιώσουμε τις εγγραφές μας σε διάφορα site.

Επιπλέον, μπορούμε και να απαντήσουμε στα εισερχόμενα μηνύματά μας, πατώντας στο κουμπί Reply.

Πριν τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση και αν δεν μας έφτασαν τα 10 λεπτά, ανανεώνουμε τον χρόνο για την ίδια διεύθυνση με το κουμπί που φαίνεται στην εικόνα.

Μετά το πέρας του χρόνου, η διεύθυνση email χάνεται για πάντα.

 

Instructables

Το Instructables ανήκει στα χρήσιμα ενδιαφέροντα site, καθώς περιλαμβάνει μία τεράστια συλλογή με οδηγίες για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί να κατασκευάσουμε.

Εμείς απλώς πληκτρολογούμε το αντικείμενο της αναζήτησής μας στο αντίστοιχο πλαίσιο…

…και μας εμφανίζεται μία μεγάλη λίστα με DIY κατασκευές.

Πατώντας στην κατασκευή που μας ενδιαφέρει, θα βρούμε τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία που θα χρειαστούμε. Οι αναλυτικές οδηγίες θα μας καθοδηγήσουν βήμα προς βήμα στην DIY κατασκευή μας.

Geektyper

Το Geektyper είναι ένας τρόπος για να ψαρώσουμε γνωστούς και φίλους, παριστάνοντας ότι χακάρουμε συστήματα υψηλής ασφάλειας μέσα σε δευτερόλεπτα.

Για αρχή διαλέγουμε το επιθυμητό background…

…και απλά ξεκινάμε να πληκτρολογούμε με μανία. Δεν έχει σημασία το τι πληκτρολογούμε, η ιστοσελίδα συμπληρώνει μόνη της το περιεχόμενο με γραμμές κώδικα.

Αν πατήσουμε Enter οποιαδήποτε στιγμή, θα λάβουμε ένα μήνυμα άρνησης πρόσβασης.

Δεν πτοούμαστε όμως, συνεχίζουμε το χακάρισμα αλά Χόλιγουντ, κοπανώντας το πληκτρολόγιό μας με περισσότερη ένταση. Όταν ικανοποιηθούμε με όσα γράψαμε, πατάμε το πλήκτρο Shift.

Αποστολή εξετελέσθη.

Οι φάκελοι στη δεξιά πλευρά της σελίδας δίνουν μία ακόμα πιο μυστηριώδη νότα στο όλο σκηνικό.

Αν θέλουμε να γίνουμε ακόμα πιο πειστικοί, βάζουμε τον browser μας σε προβολή πλήρους οθόνης με το πλήκτρο F11.

Madeon

Αν θέλουμε να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας ως DJ, μπορούμε να επισκεφτούμε το Madeon για να δημιουργήσουμε τις δικές μας μίξεις.

Ξεκινάμε πατώντας σε κάποιο απ’ τα μπλε κουτάκια για το beat, και προχωράμε με τα κόκκινα και πράσινα κουτάκια.

Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να εναλλάξουμε τα κουτάκια, δημιουργώντας έτσι διαφορετικούς συνδυασμούς μουσικής. Με το κουμπί Share Mix από κάτω αριστερά, μπορούμε να μοιραστούμε το κομμάτι μας.

Fake Name Generator

Για όσους γράφουν μυθιστορήματα ή για όσους θέλουν ένα νέο όνομα για την πλαστή τους ταυτότητα, υπάρχει το Fake Name Generator.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εισάγουμε το επιθυμητό φύλο, την προέλευση του ονόματος, και τη χώρα που θέλουμε να κατοικεί ο φανταστικός μας χαρακτήρας. Έπειτα πατάμε Generate.

Η σελίδα συμπληρώνει αυτόματα όλες τις υπόλοιπες πληροφορίες, όπως τηλέφωνο, ημερομηνία γέννησης, εξωτερικά χαρακτηριστικά, επάγγελμα, ακόμα και τον κωδικό για το φανταστικό mail του χαρακτήρα.

The Faces of Facebook

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα προέκυπτε αν ενώναμε όλες τις εικόνες προφίλ από το Facebook σε μία εικόνα; Ούτε κι εμείς.

Το Faces of Facebook όμως προνόησε και μας παρουσιάζει ακριβώς αυτό: όλα τα πρόσωπα του Facebook μαζί.

Όχι, δεν χάλασε η οθόνη σας και βλέπετε παράσιτα, έτσι ακριβώς μοιάζει μία εικόνα με όλες τις φωτογραφίες προφίλ του Facebook.

Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της σελίδας, η εικόνα θα μεγεθυνθεί και θα μπορούμε να δούμε καθαρά τις φωτογραφίες των χρηστών.

Με κλικ στην εκάστοτε φωτογραφία, μεταβαίνουμε στο αντίστοιχο προφίλ του Facebook. Όπως παρατηρούμε, καθώς περνάει η ώρα ο αριθμός χρηστών αυξάνεται συνεχώς.

Όσο κι αν σπάσαμε το κεφάλι μας, δεν βρήκαμε κάποια χρησιμότητα για αυτήν την ιστοσελίδα. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουμε ότι – αν μη τι άλλο – είναι κάτι πρωτότυπο.

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: