• Χρήσιμες ειδήσεις  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Ηλεκτρονικά παιχνίδια από τα…χεράκια σας! (Παιχνίδια για τυφλά παιδιά)


Μια online πλατφόρμα επιτρέπει σε όλους να δημιουργήσουν, χωρίς κόπο και χωρίς να διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού, εκπαιδευτικά ή ψυχαγωγικά ηλεκτρονικά παιχνίδια που απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο.
Μάλιστα, τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι κατάλληλα για χρήση κι από τυφλά παιδιά. Πρόκειται για την καινοτόμα εφαρμογή Memor-i Studio, που δίνει την δυνατότητα στον καθένα να φτιάξει ηλεκτρονικά παιχνίδια μνήμης τύπου Memory και να τα μοιραστεί δημόσια και δωρεάν, αρκεί να μπει στην ιστοσελίδα http://memoristudio.scify.org/ και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο συνιδρυτής της μη κερδοσκοπικής εταιρείας SciFY- Επιστήμη για Σένα, Βασίλης Σαλαπάτας «εμείς προσφέρουμε το όλο σύστημα ελεύθερα και δωρεάν, ως ανοιχτό κώδικα. Δηλαδή, προσφέρουμε και την τεχνογνωσία πώς το έχουμε φτιάξει. Άρα, αν κάποιος προγραμματιστής θελήσει να βελτιώσει το όλο σύστημα, μπορεί να το κάνει».
Στο πλαίσιο του Memor-i studio, η SciFY ανέπτυξε 2 νέες εκδοχές του παιχνιδιού, με θέμα τη γεωγραφία (όπου ο παίκτης προσπαθεί να συνδυάσει την χώρα με την πρωτεύουσά της) και τη γλώσσα (παιχνίδια με συνώνυμες λέξεις, δηλαδή ο παίκτης πρέπει να βρει ποια λέξη έχει την ίδια έννοια με αυτήν που του βγαίνει στην κάρτα).
Παράλληλα, αναπτύσσει εκδοχές του παιχνιδιού και σε άλλες γλώσσες, όπως αγγλικά και νορβηγικά.

«Το συγκινητικό πάντως είναι, ότι πριν από λίγες μέρες τυφλοί μαθητές, με την βοήθεια της δασκάλας τους, δημιούργησαν μια ακόμη εκδοχή του παιχνιδιού, που απευθύνεται σε παιδιά με όραση και λέγεται “Ταιριάξτε τα δέντρα με τους καρπούς τους”» προσθέτει ο κ. Σαλαπάτας.
Διευκρινίζει ότι «ο σχεδιασμός για τα παιχνίδια μνήμης, Memory περιλαμβάνει τέσσερα μεγάλα βήματα. Το πρώτο βήμα, το οποίο έγινε με crowdfunding, είναι το Memor-i, ένα παιχνίδι με “ακουστικές” κάρτες.

AdTech Ad

Ο παίκτης θα πρέπει να θυμάται σε ποια κάρτα άκουσε έναν ήχο και να μπορεί κατόπιν να την συνδυάζει με την κάρτα που αντιστοιχεί σε αυτόν τον ήχο.
Δεύτερο βήμα είναι η εφαρμογή Memor-i Studio , η οποία βγήκε τώρα στον “αέρα”, πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και δίνει την δυνατότητα στον καθένα, χωρίς ειδικές γνώσεις, να φτιάχνει τα δικά του εκπαιδευτικά ή ψυχαγωγικά παιχνίδια που απευθύνονται σε τυφλά, είτε με μερική όραση ή και βλέποντα παιδιά.
Το επόμενό μας βήμα είναι να φτιάξουμε μια εφαρμογή για παιχνίδι που θα παίζεται μεταξύ δυο παιδιών μέσω του υπολογιστή τους, δηλαδή παίκτης εναντίον παίκτη, μέσω διαδικτύου. Το τελευταίο βήμα και project είναι να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή που θα επιτρέπει στον χρήση να “κατεβάζει” όλα αυτά τα παιχνίδια στο κινητό του τηλέφωνο».

Παιχνίδια για τυφλά παιδιά
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Σαλαπάτας, ήδη, τα έξι δωρεάν παιχνίδια που έχει αναπτύξει η SciFY, (www.gamesfortheblind.org) αξιοποιούνται σε φορείς που υποστηρίζουν άτομα με τυφλότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η υποδοχή των παιχνιδιών είναι εξαιρετική, καθώς μέχρι στιγμής πάνω από 5.000 άτομα τα χρησιμοποιούν σε Ευρώπη και Αμερική και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται.

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: