• Χρήσιμες ειδήσεις  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Ένα drone… μάννα εξ ουρανού – Όχι μόνο θα τρώγεται, αλλά…


ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ, POUNCER

Ένα drone… μάννα εξ ουρανού – Όχι μόνο θα τρώγεται, αλλά…

Μια λύση από τον… ουρανό θα ανακουφίζει στο μέλλον σεισμοπαθείς, πλημμυροπαθείς κι άλλα θύματα φυσικών καταστροφών ή ενόπλων συγκρούσεων και θα έχει τη μορφή drone με βρώσιμα φτερά.

Ενα drone... μάννα εξ ουρανού - Όχι μόνο θα τρώγεται, αλλά...

Το Pouncer, όπως ονομάζεται το μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα και το οποίο σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Νάιτζελ Γκίφορντ, βετεράνο του βρετανικού στρατού και ιδρυτή της εταιρείας Windhorse Aerospace, έχει ελαφρύ σκελετό, είναι κατασκευασμένο από βιοδιασπώμενο ελαστικό θερμοπλαστικό υλικό με βάση το άμυλο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί τις συσκευασίες τροφίμων και φαρμάκων, ενώ το άνοιγμα των φτερών του είναι τρία μέτρα.

Το όχημα είναι ικανό να μεταφέρει περί τα 50 κιλά αεροστεγώς συσκευασμένων τροφίμων και φαρμάκων σε απομακρυσμένες περιοχές, αρκετά για να τρώνε 50 άνθρωποι καθημερινά, όπως επισημαίνει ο κατασκευαστής του. «Το πετάς και το τρως» ήταν η συνοπτική περιγραφή για το Pouncer από τον Γκίφορντ, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Ενενήντα βρώσιμα drones μπορούν να φορτωθούν σε ένα μεταγωγικό Hercules C-130 κι όταν θα προσγειώνονται στο έδαφος, θα μπορούν να «γλιστράνε» ως και 35 χιλιόμετρα, παραδίδοντας προμήθειες σε ανθρώπους κατά μήκος αυτής της πορείας.

Ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από τις στολές όσων κάνουν ελεύθερες πτώσεις με αλεξίπτωτο κι αυτό επειδή και ο Γκίφορντ είναι ελεύθερος αλεξιπτωτιστής και γνωρίζει από… πρώτο χέρι την απόσταση που μπορεί να καλυφθεί. Το Pouncer θα μπορούσε επίσης να αρχίσει το ταξίδι του με τη βοήθεια ενός… καταπέλτη, που θα του χαρίζει εμβέλεια 40 χλμ. «Το drone αυτό θα ήταν ιδανικό στους σεισμούς του Νεπάλ του 2015. Θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί στις κοιλάδες και να προμηθεύσει με τρόφιμα τους χωρικούς που είχαν φύγει από τα χωριά τους αναζητώντας καταφύγιο» εξηγεί ο δημιουργός του. «Θα ήταν επίσης μια καλή λύση για καταστάσεις όπως αυτή στο Χαλέπι» δηλώνει. «Θα μπορούσαμε να είχαμε προσγειώσει το Pouncer κατευθείαν σε ορισμένους δρόμους της πόλης και μάλιστα χωρίς καν να το αντιληφθεί το Ισλαμικό Κράτος» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Γκίφορντ, αρκετές ανθρωπιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η Oxfam, η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για το Pouncer.

Ενα drone... μάννα εξ ουρανού - Όχι μόνο θα τρώγεται, αλλά...

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η εταιρεία κατασκευής παρουσίασε το Pouncer στην υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης, Πρίτι Πατέλ, ελπίζοντας σε χρηματική σύμπραξη εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά δεν έχουν ακόμα λάβει κάποια απάντηση. Ωστόσο, όπως τονίζει ο Γκίφορντ, το όχημα θα τεθεί σε δοκιμαστικούς ελέγχους τον Μάιο και μέχρι το τέλος του χρόνου, αν όλα πάνε όπως έχουν σχεδιαστεί, θα είναι έτοιμο για να συμμετάσχει στην πρώτη του αποστολή.

Ο πολυμήχανος Γκίφορντ και τα drones για καλύτερο σήμα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκίφορντ παρουσιάζει μία καινοτόμo ιδέα: Tο 2014 πούλησε την εταιρεία Ascenta στο Facebook, κατασκευάστρια εταιρεία ηλιακών drones, που μπορούν να παραμένουν στον αέρα έως και τρεις μήνες, μετακινούμενα σε υψόμετρο 18.000 έως 28.000 μέτρων, και να μεταδίδουν broadband σήμα σε απομακρυσμένες περιοχές ή περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Χρυσούλα Κατσαρού

 

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: