• Χρήσιμες ειδήσεις  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Συμβουλές της Google για να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο


Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, οι ειδικοί ασφαλείας της Google έχουν να μας δώσουν μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να παραμένουμε ασφαλείς στο ίντερνετ.

Τη στιγμή που περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες millennials χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλες τις διαδικτυακές τους υπηρεσίες, ο τεχνολογικός κολοσσός κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου», αναφορικά με τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης και επισημαίνει πως σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κατανοήσουμε όλοι βασικά πράγματα για τη διαδικτυακή ασφάλεια.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησε η YouGov για λογαριασμό της Google, διαπιστώθηκε πως το 54% των Ελλήνων millennials (όσοι γεννήθηκαν μετά το 1980) που ερωτήθηκαν, χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για κάποιους ή για τους περισσότερους από τους λογαριασμούς τους, επειδή τους είναι δύσκολο να θυμούνται πολλούς κωδικούς πρόσβασης.

Είναι ενδεικτικό πως το 12% των ερωτηθέντων έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τη λέξη ‘password’, το 14% έναν συνδυασμό από συνεχόμενα νούμερα στο πληκτρολόγιο (για παράδειγμα 1, 2, 3, 4, 5), ενώ 20% χρησιμοποιούσαν τη στιγμή της έρευνας έναν κωδικό πρόσβασης που περιλάμβανε το όνομά τους ή τα αρχικά τους.

Έτσι, η Google προχωρά σε ορισμένες χρήσιμες διευκρινίσεις και tips ώστε όλοι να πάρουμε σοβαρά την ασφάλειά μας στο διαδίκτυο και να προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα μας:

Μεταξύ άλλων, η Google μας συστήνει λοιπόν να χρησιμοποιούμε έναν ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης για καθέναν από τους σημαντικούς λογαριασμούς μας, όπως το e-mail και το e-banking. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κωδικός, τόσο πιο δύσκολο είναι να τον μαντέψει κάποιος. Μια καλή ιδέα είναι να σκεφτούμε μια φράση που μονάχα εμείς γνωρίζουμε και να την συσχετίσουμε με μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα ώστε να μας βοηθήσει να την θυμόμαστε.

Επίσης καλό θα ήταν να προσθέσουμε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας με την «Επιβεβαίωση 2 Βημάτων».

Παράλληλα, η εταιρεία επισημαίνει πως έχει θωρακίσει το Gmail έτσι ώστε να καταστρέφονται αυτόματα τα επικίνδυνα μηνύματα και φιλτράρει την πλειοψηφία του κακόβουλου περιεχομένου. Έτσι, ο μέσος φάκελος εισερχόμενων στο Gmail περιέχει λιγότερο από 0,1% spam.

Αφιερώστε μόλις 2 λεπτά για να πραγματοποιήσετε έναν έλεγχο ασφαλείας του λογαριασμού σας, μπαίνοντας στο myaccount.google.com

«Έχετε ποτέ πατήσει έναν σύνδεσμο και σας έχει εμφανιστεί μια κόκκινη προειδοποίηση, σαν αυτή; Αυτή είναι η Ασφαλής Πλοήγηση (Safe Browsing) σε δράση, που σας υπενθυμίζει να μην επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα επειδή κρύβει πιθανούς κινδύνους, όπως κακόβουλο λογισμικό ή απάτες «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing). Κάπως, σαν τον τρόπο που σαρώνουμε το διαδίκτυο για να εμφανίσουμε αποτελέσματα αναζητήσεων, το Safe Browsing σαρώνει για κακόβουλο περιεχόμενο» επισημαίνει χαρακτηριστικά η Google. Όπως τονίζει η εταιρεία: «Η αυτόματη προστασία, οι εύκολες ρυθμίσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας και η αφοσίωση στην καταπολέμηση των διαδικτυακών κινδύνων, είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε για να καλύπτουμε τα νώτα σας, όταν πρόκειται για την ασφάλειά σας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να παραμείνετε εσείς και ο λογαριασμός σας ασφαλείς στο διαδίκτυο»

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: