• Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 2 2 
  ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ !!              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Η Μιμόζα του ιερού μας!!!


Μιμόζα 1

Η Μιμόζα του ιερού μας!!!

H μιμόζα (Mimosa) είναι γένος που αποτελείται 400 με 500 είδη ποών και θάμνων και ανήκει στη τάξη των ψυχανθών. Το όνομα μιμόζα προέρχεται από την ελληνική λέξη «μίμος».[1] Τα πιο γνωστά είδη του γένους είναι η Μιμόζα η αισχυντηλή, γνωστή και ως μη μου άπτου, και το είδος Mimosa tenuiflora, από τη ρίζα του οποίου προέρχεται το αγιαχουάσκα, το οποίο περιέχει τη ψυχοτρόπο ουσία διμεθυλοτρυπταμίνη.

"Να λοιπόν, που στο καταχείμωνο ένα τόσο δα δεντράκι μας κάνει να χαρούμε. Ντύθηκε στα κατακίτρινα, στολίσθηκε κίτρινη νυφούλα και καμαρώνει, στο κρύο στο αγριοκαίρι.
Ποιος την κοιτάζει; ελάχιστοι. Οι πιο πολύ κατσούφηδες, περπατούν σκυφτοί, θλιμένοι, μελαγχολικοί. Ο πολύ αγαπητός μας συγγραφέας π. Λίβυος μας λέει κάπου:
"Καθόμαστε και περιμένουμε να δούμε τον Θεό κοιτώντας ψηλά στον ουρανό, κι αργεί τόσο που ραγίζουν τα στήθη μας. Μήπως τελικά δεν είναι τόσο μακριά;
Μήπως θα πρέπει να στρέψουμε αλλού το βλέμμα μας;
Στα μάτια και το πρόσωπο του άλλου; Στο παιδί σου; στο φίλο; στην φίλη; στους ήχους, τα χρώματα και αρώματα που γέμισε ο Θεός τον κόσμο του; "

Αν ρωτήσεις κάποια από τα παιδιά, τα παλληκάρια μας πως πάνε, το πιο συχνό, το πιό συνηθισμένο είναι να εισπράξεις ένα "ούφ!!! δύσκολα, πολύ δύσκολα…."  κατήφεια, μαυρίλα και ας έχουν πολλά,  νιάτα, χάρη, ομορφιά, ζωή, υγεία κ.α.

      Ποιος κοιτάζει την Μιμόζα μας, ποιος την καμαρώνει; Πολλοί την προσπερνούν. Είμαι σίγουρος πως ελάχιστοι την έχουν προσέξει, ελάχιστοι χάρηκαν με την ανθισμένη παρουσία της. Και όμως είναι εκεί μέσα στο καταχείμωνο της ψυχής μας, ήρθε για να μας πεί για μια φορά ακόμη ότι μπορεί να υπάρξει ελπίδα μέσα στην κατήφεια, στον καιάδα της ζωής μας. Ήρθε να μας θυμίσει τον ουρανό. Να μας πεί: "έ ανθρωπάκο, αφού περπατάς σκυφτός και τον ουρανό δεν τον βλέπεις, εγώ νά μαι εδώ μπροστά σου, ξεπροβάλλω, σχεδόν πέφτω πάνω σου. Ήρθα γιά να σου δώσω έστω λίγα δευτερόλεπτα χαράς, πρόσεξέ με" !!!

      Ο ανθρωπάκος μας όμως συνεχίζει σκυθρωπός το μοναχικό του περπάτημα, κλεισμένος στις θλιβερές, μονότονες, απαισιόδοξες σκέψεις του.

Μιμόζα 3Για όσους δεν την πρόσεξαν αύριο το πρωί η Μιμόζα μας είναι εκεί. Σε κείνο το σημείο. Στέκει και μας περιμένει. Δεν θέλει κόπο, ούτε χρήμα, ούτε απαιτήσεις.  Είναι ακριβώς λίγους πόντους, μόλις λίγους πόντους πίσω απο την Αγία Τράπεζά μας, λίγο μόλις πιο κεί που σε κάθε λειτουργία μεταβάλλεται το ψωμί και το κρασί σε Χριστό, σε Χαρά, σε Φως. Έρχεται να μεταβάλλει τα σκοτάδια μας, να τα φωτίσει, να τα ξαστερώσει. Να γλυκάνει την μοναξιά μας, την αποτυχία μας, την θλιβερή παρουσία μας. Ο Χριστός Ζεί!!!

Έ ανθρωπάκο σήκω το κεφαλάκι σου καμάρωσε την Μιμόζα μας…."

π. Χρήστος

Μιμόζα 2

Ένα Σχόλιο

 1. Η Μιμόζα ονομάζεται και »Μη μου άπτου!»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: