• Ημερολόγιο
    Αγιολόγιο
    Νηστείες

    έτους 2 0 2 4 
    ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ !!



    English posts (World flag image: Salvatore Vuono) 



                       

  • Εικονική
    Περιήγηση
     
    Virtual - tour !!

  • Η ενορία μας


    Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

    Παπαστράτου 16 &
    Αγίου Στυλιανού 42
    Αθήνα, 11476


    Τηλέφωνο – Φαξ 
    210 – 6464274

    Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
    προς το ναό μας:  Δείτε
    εδώ


     
    Στείλτε μας μήνυμα

    ή στην ηλ. διέυθυνση:
    enas.diabatis at yahoo.gr

    Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Κινητό & Οδήγηση: ραγδαία αύξηση των θανατηφόρων συγκρούσεων


 sosblog7

Τον τελευταίο καιρό παγκόσμια αυξάνονται συνεχώς οι τροχαίες συγκρούσεις λόγω της απόσπασης της προσοχής των οδηγών επειδή χρησιμοποιούν το κινητό τους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόσφατα ξεκίνησε η συζήτηση για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την χρήση του κινητού κατά την οδήγηση όσο και για την αύξηση των ποινών στους δράστες που προκαλούν θανατηφόρες συγκρούσεις για τον ίδιο λόγο (Θα επανέλθουμε σε επόμενη ανάρτηση μας). Να σημειώσουμε βέβαια πως εκεί όπως και στις περισσότερες χώρες (σε αντίθεση με την χώρα μας όπου το να σκοτώσεις κάποιον επειδή χρησιμοποιούσες το κινητό σου ενώ οδηγούσες θεωρείται «αμέλεια») επισύρει ήδη βαρύτατες ποινές φυλάκισης (όχι εξαγοράσιμες ή με αναστολή). 

Παρ όλα αυτά στο Ηνωμένο Βασίλειο η πρόταση για αύξηση των ποινών έχει καθολική αποδοχή τόσο από τα πολιτικά κόμματα όσο και από τις κοινωνικές οργανώσεις. Σημαντική συμβολή στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης είχε η πρόσφατη εκδίκαση δυο τροχαίων εγκλημάτων απο χρήστες κινητού και όσα γνωστοποιήθηκαν σ αυτές τις δίκες. Επειδή πιστεύουμε ότι η ανθρώπινη ζωή και στην Ελλάδα και στην Αγγλία και παντού έχει την ίδια αξία καλό είναι να έχουμε γνώση το τι συμβαίνει αλλού  Μερικά στοιχεία δίνουμε παρακάτω.

 

Φόνος  ποδηλάτη: Ο δράστης οδηγός van που έστελνε μηνύματα  είχε ξανα συλληφθεί έξι φορές για τον ίδιο λόγο …

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016:. το Βασιλικό Δικαστήριο του Winchester  καταδίκασε σε εννέα ετών φυλάκιση και σε 14 και μισό χρόνια αφαίρεση της άδειας οδήγησης τον Christopher Gard, 30 ετών, κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία λόγω επικίνδυνης οδήγησης.

Ένα χρόνο πριν στις 12 Αυγούστου 2015 ο ποδηλάτης Lee Martin, 48 ετων από το Basingstoke,  πατέρας δύο  παιδιών ενώ έπαιρνε μέρος σε μια οργανωμένη εκδήλωση στην οδό  A31 κοντά Bentley στο Hampshire χτυπήθηκε από ένα van Ford Transit που οδηγούσε ο Gard και πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.  

Lee Martin

Lee Martin

Η οικογένεια του Martin δήλωσε ότι θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί αυστηρότερες ποινές για προηγούμενες παραβάσεις στον Gard καθώς είχε συλληφθεί επανειλημμένα να χρησιμοποιεί το κινητό του ενώ οδηγούσε.

Σε δήλωσή της, η οικογένεια Martin αναφέρει:

«Η μεγάλη τραγωδία για το θάνατο του Lee είναι ότι ήταν αυτός μπορούσε εντελώς σίγουρα να είχε αποφευχθεί. Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί για τη χρήση του τηλεφώνου του, τουλάχιστον έξι φορές πριν από το συμβάν. Έξι μόνο εβδομάδες πριν από τον φόνο του Lee ήταν και πάλι μπροστά στους δικαστές επικαλούμενος δυσκολίες που θα προκύψουν αν στερηθεί την άδεια οδήγησής του. Ήταν, για μια ακόμα φορά, κατηγορούμενος για τη χρήση του τηλεφώνου του κατά την οδήγηση και θα έπρεπε να του έχει αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης, γιατί του είχαν καταλογιστεί πάρα πολλοί βαθμοί ποινής στο point system.

Κάθε προηγούμενη καταδικαστική απόφαση που καταλόγιζε βαθμους ποινής για την άδειά του ήταν για τη χρήση του τηλεφώνου του κατά την οδήγηση. Οι δικαστές επέλεξαν να επιτρέψουν στον κατηγορούμενο να κρατήσει την άδειά του.

Ενώ για το θάνατο του Lee είναι σαφώς υπαίτιος ο κατηγορούμενος, έχουμε την αίσθηση ότι το νομικό σύστημα είναι κατά κάποιο τρόπο συνυπεύθυνο.

Η επιείκεια που επέδειξαν στην περίπτωση του κατηγορουμένου, και η έλλειψη κατανόησης της σοβαρότητας της χρήσης ενός τηλεφώνου κατά την οδήγηση είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Lee Martin

Η αστυνομία του Hampshire δήλωσε ότι ο Gard έγραφε μήνυμα στο κινητό του αμέσως πριν την στιγμή της σύγκρουσης. Ο αστυνομικός  David Mitchell κατέθεσε:: « Ο Gard πήρε την απόφαση να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα κειμένου με το κινητό του… Μη αντιλαμβανόμενος την παρουσία του κ. Martin ή τυχόν άλλων ποδηλατών μέχρι το σημείο  της σύγκρουσης.»

Πηγή

Σχολιάστε