• Χρήσιμες ειδήσεις  Ομιλία – προβολή ταινίας 18/3/18


  Πρόγραμμα Μ. Τεσσαρακοστής 2018 


  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Ένα πρόγραμμα "τραγουδά" τις φωτογραφίες σας


Γνωστό στους δημιουργούς του ως «Neural Karaoke», το πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο του Τορόντο μπορεί να πάρει οποιαδήποτε ψηφιακή φωτογραφία και να δημιουργήσει για αυτήν ένα τραγούδι -συμπεριλαμβανομένης της μουσικής και των στίχων.
Πρόκειται για μια διαφορετική επίδειξη του τι μπορεί να κάνει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης -εκτός να δώσει φωνή σε ένα chatbot, να «εξαφανίσει» δισεκατομμύρια από το χρηματιστήριο και εντέλει να καταστρέψει την ανθρώπινη φυλή!

«Έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη για πράγματα που αφορούν κυρίως τη ρομποτική. Το ερώτημα πλέον είναι τι μπορεί να κάνει η AI για εμάς;», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian η Ρακέλ Ούρτασαν, μέλος της ομάδας ανάπτυξης του προγράμματος. «Μπορείτε να φανταστείτε ένα κανάλι AI στο Spotify να παράγει μουσική ή να “βλέπει” τις φωτογραφίες ανθρώπων και να τραγουδά αποκλειστικά για αυτούς; Πρόκειται για το τι μπορεί να κάνει στις μέρες μας η Βαθιά Μάθηση ώστε να γίνει η ζωή μας πιο διασκεδαστική», πρόσθεσε η ίδια.

Το Neural Karaoke προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας ευρύτερης προσπάθειας ερευνητών να χρησιμοποιήσουν προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να συνθέσουν μουσική, να γράψουν στίχους ή ακόμα και να δημιουργήσουν χορογραφίες. Μόλις το πρόγραμμα «εκπαιδευτεί» μπορεί να πάρει μια μουσική κλίμακα και ένα μελωδικό προφίλ και να δημιουργήσει μια απλή μελωδία.

Ωστόσο, η σύνθεση μουσικής ήταν μόνο η αρχή. Η ομάδα του πανεπιστημίου του Τορόντο εκπαίδευσε στη συνέχεια το πρόγραμμα να χορεύει. Αφού «παρακολούθησε» χορογραφίες από το παιχνίδι Just Dance, το πρόγραμμα κατάφερε να εντοπίσει τις ανθρώπινες στάσεις και έτσι έμαθε να συνδέει τις κινήσεις με τη μουσική. Βέβαια, το αποτέλεσμα ήταν ερασιτεχνικό, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να περιμένει τις κινήσεις του Τραβόλτα με μία και μόνο ώρα μαθήματος.

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: