• Χρήσιμες ειδήσεις  Πρόγραμμα Μ. Τεσσαρακοστής 2018


  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

HIPPIES MET ORTHODOXY


ΠΓ

Αγαπητοί μου φίλοι ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί σας που μόλις το θυμήθηκα…. Το 2001 στην Πλατεία Αμερικης απο πίσω στο κέντρο της Αθήνας στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα εκεί που μαρτύρησε η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία ήταν ένας πολύ καλός Κληρικός ο π. Γαβριήλ Τσάφος ο οποίος από κάποια ασθένεια ήταν υπερβολικά παχύς πάρα πάρα πολύ με αποτέλεσμα τα βράδια να μην κοιμάται και καθε βράδυ όλο το βράδυ καθόταν έξω απο το εκκλησάκι ετσι καθιστός κ εκανε από μέσα του προσευχούλα.
Ετσι καθε βράδυ περνούσαν απέξω διάφοροι αναρχικοί κλπ ροκάδες κλπ με δερμάτινα, μακρυά μαλλιά, στα μαύρα κλπ, με σκισμένα τζιν τον έβλεπαν που καθόταν καθε βράδυ έξω 1:00, 2:00, 3:00 και 4:00 η ωρα το βράδυ τα ξημερώματα και τον ρώταγαν “Παππούλη τι κάνεις τετοια ωρα εδω έξω….?” και τους εξηγούσε και έπιαναν συζήτηση και γινόντουσαν φιλαράκια, είχε κάνει όλους τους ροκάδες, όλους τους μακρυμάλλιδες κλπ φιλαράκια!!!!!!!!

Και μια Κυριακή δεν μπορούσε απτο πάχος να λειτουργήσει ο π. Γαβριήλ και είπε σε έναν άλλο ιερέα να παει να λειτουργήσει στη θέση του….. και πηγε ένας π. Γεώργιος αλλά αυτός δεν ήξερε οτι ο π. Γαβριήλ είχε κανει φιλαράκια όλους τους αναρχικούς, όλους τους ροκάδες, μακρυμάλλιδες κλπ!!!!!! Και καθως προχωρούσε η Θεία Λειτουργία ξαφνικά βλέπει μέσα στην εκκλησία ένα τσουρμο πολλά ατομα αναρχικούς, ροκάδες, κλπ με μακρυα μαλλια, σκουλαρικια, δερματινα, σκισμένα τζην και άλλοι κλπ μεσα στο ναο να είναι……!!! Προς στιγμήν φοβήθηκε αλλά δεν το έδειξε συνεχισε την Θεια Λειτουργία κανονικά….! Και όταν έφτασε η ωρα της Θείας Κοινωνίας με το που είπε “μετα φόβου Θεού και αγάπης ελάτε να Κοινωνήσετε” ήρθαν όλοι με δάκρυα στα ματια κλαίγοντας απο τη συγκηνηση για να Κοινωνήσουν…….!!!!!!!!!!!!!! Και τότε καταλαβε ο π.Γεωργιος ότι όλοι αυτοί ήταν τα φιλαράκια του π.Γαβριήλ, οι “αλήτες” που αγάπησαν το Θεό, όλοι αυτοί εξομολογόντουσαν στον π.Γαβριήλ, τον είχαν Πνευματικό τους Πατέρα…!!! Και τους ευχόμαστε φυσικά όλοι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!! Και να προσεύχονται για μας!!!! :))))))))))))))

Τωρα ο π. Γαβριήλ Τσάφος έχει φτιάξει ένα μοναστηράκι κοντά στην Αθήνα, στο Νομο Αττικής.
Την ευχούλα του να έχουμε όλοι μας!
Ο Θεός είναι φοβερός σε συγκλονίζει με την αγάπη Του…… και πάντα στις στραβές γραμμές μας γράφει ίσια….!!!! :))))))))) SMILE!
Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2001 Μεγαλη Παρασκευή γνωστός μου είδε τον αγαπητό μας Βασιλη Παπακωνσταντίνου σε Εκκλησάκι στο κέντρο της Αθήνας να αφήνει ανθοδέσμη στον Εσταυρωμένο…!! Προσωπικά πολύ συγκηνιθήκα όταν μου το είπε αυτο ο γνωστός μου εκείνος…. :)))))))
Σε ευχαριστούμε Βασίλη για τα όμορφα και συγκηνιτικά τραγούδια σου και Χρόοονια Πολλά και σε σέεεενα…!!! Και σου εύχομαι ο Εσταυρωμένος να έχει πάντα στην καρδιά σου την πιο όμορφη ανθοδέσμη…!!!

url

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: