• Χρήσιμες ειδήσεις  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Εορταστικός Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Στυλιανού


 Αντιγράφουμε την πολύ ωραία δημοσίευση από το romfea.gr

Δείτε όλες τις φωτό εδώ!

Την Ιερά Μνήμη του Αγίου Στυλιανού εορτάζει σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και αύριο Σάββατο ο περικαλλής ομώνυμος Ιερός Ναό στο Γκύζη.

Στον Πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε σήμερα χοροστάτησε ο Γενικός Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Χρήστο Παναγιωτόπουλο και κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος αναφέρθηκε αρχικά στον βίο του Αγίου Στυλιανού την κλίση του στον μοναχισμό και την επιλογή του να απομακρυνθεί από τον κόσμο και να γίνει ασκητής.

”Ό Άγιος Στυλιανός ο ασκητής, όπως και άλλοι Άγιοι της Εκκλησίας μας θέλησαν να αποχωριστούν τον κόσμο αυτό και να αφιερωθούν στην Υπηρεσία του Χριστού. Όλοι θα πρέπει να διερωτηθούμε σε μία τέτοια εορτή τι ήταν εκείνο που παρακίνησε τον Άγιο Στυλιανό να εγκαταλείψει τον κόσμο, την περιουσία του και να ζήσει με στερήσεις μία πολύ ασκητική και ησυχαστική ζωή” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

“Αν διερωτηθούμε, θα δούμε ότι το κοινό αίτιο είναι ένα η πίστη, η πίστη και η αγάπη του Χριστού, αυτά τα δύο είναι αυτά που συνεπήραν τον Όσιο καθώς και όλους του Αγίους της Εκκλησίας μας, τους μάρτυρες, τους ασκητές, όλους όσους έζησαν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Όταν λέμε πίστη εννοούμε την αποδοχή όλων όσων μας δίδαξε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, όλων όσων μας παρέδωσαν οι Άγιοι Απόστολοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας” συμπλήρωσε ο Επίσκοπος Σαλώνων.

Στην συνέχεια ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος ανέλυσε την εμπράγματη πίστη που κατέχουν οι άνθρωποι διαμέσου της ακοής αλλά και εκείνης της πίστης της τελείας όπου είχαν εκείνοι που ήσαν Δίκαιοι τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Η Πίστη που μας έδωσαν οι Πατέρες, και οι Άγιοι Απόστολοι της Εκκλησίας μας, αυτή λέγεται και πίστη εξ ακοής, από αυτήν αρχίζει κανείς για να φτάσει σε κάτι πολύ βαθύτερο, στη πίστη που είχε και ο Όσιος Στυλιανός, την τελεία πίστη. Την τελεία Πίστη την έχουν όσοι βρίσκονται σε κοινωνία με τον Χριστό, και σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας μας η τελεία πίστη είναι αυτός ο ίδιος ο Χριστός, δεν εννοούν τον Χριστό που έζησε σαν άνθρωπος πρίν από 2000 χρόνια”.

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος προέτρεψε όλους να έχουν πίστη εμπράγματη και τους κάλεσε λέγοντας: “Εμείς πρέπει τουλάχιστον να έχουμε την απλή πίστη, αλλά για να έχουμε την Πίστη αυτή θα πρέπει να μελετούμε καθημερινά το Ιερό Ευαγγέλιο, την Καινή Διαθήκη, τα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων μας, έτσι μέσα από αυτά θα γνωρίσουμε σιγά σιγά μέσα από την φώτιση του Θεού τι πρέπει να πιστεύουμε, πώς πρέπει να ζούμε απέναντι στον Θεό, αλλά και στο πώς θα πρέπει να οργανώσουμε την ζωή μας για εκείνον τον έναν μοναδικό σκοπό που έχει ο κάθε άνθρωπος, την Θέωση, την ένωση δηλαδή με τον Χριστό.”

”Η Πίστη δεν είναι μία απλή συλλογή γνώσεων διότι αν ήταν έτσι, όποιος απλά αποκτούσε κάποιες γνώσεις θα γινόταν και πιστός, η Πίστη είναι η αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο δεν είναι μία ανακάλυψη της Ανθρώπινης λογικής τόνισε ο Θεοφιλέστατος” υπογράμμισε ο κ. Αντώνιος.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις που διέπουν τους συνετούς και ευλαβείς Χριστιανούς ώστε και εκείνοι να ενωθούν δια της Πίστεως με τον Χριστό τονίζοντας πως: "Αν θέλουμε να λεγόμαστε Χριστιανοί θα πρέπει να υπακούμε στις υποδείξεις των πνευματικών μας πατέρων, να εκκλησιαζόμαστε κάθε Κυριακή αλλά και να μετέχουμε τον Αχράντων Μυστηρίων του Χριστού τακτικά. Αρχίζοντας με αυτόν τον τρόπο θα έρθει η Χάρις του Χριστού μέσα μας και το άνθος της πίστεως θα αρχίζει να ανθίζει μέσα και στην δική μας ψυχή, και αυτή η πίστη, θα είναι εκείνη το μέσο της οποίας θα ενωθούμε με την πηγή της ζωής τον Χριστό, διότι η πίστης είναι αυτό ακριβώς το πράγμα το μέσο του οποίου κανείς ενώνεται με την πηγή της ζωής.”

Τέλος, να αναφερθεί ότι στον Ιερό Ναό ανήμερα της Εορτής του Αγίου Στυλιανού θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού του Αγίου Στυλιανού Γκύζη.

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: