• Χρήσιμες ειδήσεις  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Ένας μικρός αγωνιστής που νίκησε τον καρκίνο…


Συγκίνηση αλλά και μηνύματα δύναμης και αισιοδοξίας δίνει ο μικρός Παντελής που στην τρυφερή ηλικία των 2,5 ετών διαγνώστηκε με καρκίνο τρίτου σταδίου στο νεφρό, πάλεψε γενναία και νίκησε…
Ο πατέρας του, Κώστας Μενεγάκης, ανοίγει την καρδιά του στη rodiaki.gr και αποκαλύπτει τον γολγοθά που έζησε η οικογένειά του.


Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης:
Πώς ξεκίνησε, ποια ήταν η ένδειξη στο παιδί για να καταλάβετε ότι κάτι συμβαίνει;
Ο Παντελής είχε κάποια δέκατα, για τρεις-τέσσερις μέρες,  και προληπτικά τον πήγαμε στον παιδίατρό του. Τον εξέτασε, δεν εντόπισε κάτι το ανησυχητικό, ωστόσο για να αποκλειστούν κάποιες αιτίες, μας έστειλε για υπέρηχο κοιλιάς. Ο υπέρηχος εντόπισε μία ένδειξη στο αριστερό σημείο.

Κι από εκεί και μετά άλλαξε η ζωή σας!
Στην αρχή ελπίζαμε ότι έγινε λάθος. Όταν επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις και ακούσαμε ότι είναι… καρκίνος, χάσαμε την γη κάτω από τα πόδια μας, σταμάτησε ο χρόνος, κάτι μέσα μας ράγισε και πόνεσε. Μουδιάσαμε, παγώσαμε, απορούσαμε γιατί να συμβαίνει αυτό. Τα συναισθήματα; Θλίψη, πόνος, απόγνωση, τρόμος, θυμός, άρνηση.

Τι έλεγε ο Παντελής, αντιδρούσε, συνεργαζόταν;

Τίποτα δεν έλεγε. Αυτό μας έδινε κουράγιο. Με την ενέργειά του, με την όρεξη για παιχνίδι, το χαμόγελο που ήταν συνεχώς στα χείλη του… Ήταν συνεργάσιμος ο Παντελής, κύριος, φορούσε τη μάσκα χωρίς καμιά αντίρρηση ακόμα και την ώρα του παιχνιδιού. Τα παιδιά εκεί μέσα παραδίδουν μαθήματα ζωής, και αξίζουν το σεβασμό όλων μας. Είναι παιδιά που χάνουν την παιδικότητά τους απότομα, ωριμάζουν, σαν να ενηλικιώνονται ξαφνικά. Προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα του δεδομένα. Γρήγορα το παιχνίδι του έγινε να υποδεικνύει στους γιατρούς πού να τον εξετάσουν. Τους έδειχνε το στόμα του, τα αυτιά του, τους έλεγε να τον ακροαστούν με τα ακουστικά, κι έτσι η εξέταση γινόταν χωρίς να το καταλαβαίνει κι ο ίδιος.

Ποια ήταν ακριβώς η διάγνωση;
Όγκος στο νεφρό, μεγαλύτερος από πορτοκάλι. Αφαιρέθηκε ο νεφρός και το επινεφρίδιο. Η βιοψία έδειξε ότι ήταν στο Στάδιο 3, ένα βήμα πριν το Στάδιο 4 που είναι θάνατος.

Σας βοήθησαν, σας στάθηκαν άνθρωποι;
Φυσικά δοκιμάζονται και οι σχέσεις με τους γύρω σου. Εκεί καταλάβαμε ποιοι πραγματικά μας νοιάζονται και μας αγαπούν. Είναι δύσκολο, στα δύσκολα να βρεις συμβατό δότη συναισθημάτων. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να σου κάνουν κάτι για να απομακρυνθείς, αρκούν όσα δεν έκαναν. Έρχεται στιγμή που απογοητεύεσαι γιατί νομίζεις ότι όλοι θα έκαναν ό,τι θα έκανες εσύ για εκείνους, μάταια όμως. Όλοι λένε «είμαστε στο πλευρό σας», αλλά ελάχιστοι το κάνουν πράξη. Για αυτούς τους λίγους  λοιπόν που μας συμπαραστάθηκαν έμπρακτα, ένα «ευχαριστώ» είναι λίγο. Μπορώ να πω όμως ότι νιώθω ευγνωμοσύνη για τον Σύλλογο Φλόγα- ο οποίος αποτελείται, αποκλειστικά και μόνο από γονείς παιδιών με καρκίνο- που στάθηκε στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή, που ήταν μια σημαντική πηγή δύναμης, παρηγοριάς, πληροφόρησης, αλλά και για τους υπόλοιπους γονείς που βρίσκονταν εκεί στον ξενώνα και μας αγκάλιασαν με αγάπη. Χωρίς αυτούς σίγουρα όλα θα ήταν πιο δύσκολα. Εκεί κάναμε νέους, ”πραγματικούς” φίλους οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί που μπορούν να καταλάβουν τι περάσαμε.

Τι θα λέγατε στους γονείς, τι πρέπει να κάνουν, πώς να παρακολουθούν την υγεία των παιδιών τους;
Θα πω λοιπόν, μην αμελείτε τις προγραμματισμένες εξετάσεις των παιδιών σας, η τυχαία διάγνωση, η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη σώζουν και θεραπεύουν ευκολότερα. Στο άκουσμα της νόσου δεν πρέπει να τρομάξουν, να καταρρεύσουν, αλλά να κινηθούν γρήγορα. Δείτε τον καρκίνο κατάματα, δεν είναι ανίκητος, μιλήστε ανοιχτά σε φίλους, συγγενείς και γνωστούς, δεν είναι ντροπή και σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι που θα σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες. Σήμερα ανά 100.000 παιδιά έως 15 χρονών νοσούν τα 14 ενώ 8 στα 10 ανταποκρίνονται καλά και θεραπεύονται. Μην φοβάστε να ρωτάτε τους γιατρούς για την πορεία των θεραπειών, να ζητάτε τις εκτιμήσεις τους γραπτώς και να παίρνετε μια δεύτερη και μια τρίτη γνώμη. Μιλάμε για την ζωή των παιδιών μας και έχουμε κάθε δικαίωμα.

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: