• Χρήσιμες ειδήσεις  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Τί Απρίλης…τί Σεπτέμβρης


Μετά το καυτό καλοκαίρι ξημέρωσε ένας  Σεπτέμβρης δυναμικός’ τον κοιτώ  με συμπάθεια, κι έτσι που είναι υποκίτρινος, είναι …σαν ώριμο φρούτο και πολύ-πολύ γλυκός!: Μισός χαμόγελα και πού και πού δάκρυα, ίσαμε να δροσίζουν την κάψα και την ξέρα των προηγούμενων μηνών!…

Τόσοι Σεπτέμβρηδες, των σχολείων, των εκκλησιαστικών ετών,του τρύγου και των ετοιμασιών για έναν θρεπτικό χειμώνα, τόσοι Σεπτέμβρηδες, αλλά όλους τους πέρασε ο Χθεσινός!!

Καλά, ένας ολόκληρος μήνας, θα μου πεις, χώρεσε στην δεκάτη-τετάρτη του μηνός!;

Έτσι γίνεται με τους "μεταφορικούς"τα κουβαλάνε όλα για καιρό, σε μια καρδιά-καρότσα-φορτηγό,και μετά ξεφορτώνουν σε κάποια 24ωρα ή τα στριμώχνουν σε λίγες στιγμές, σε μια ματιά, σ’ ένα φύλλο φθινοπωρινό και ψάλλουν από το Άγιος ο Θεός, Άγιος ισχυρός,Άγιος αθάνατος, ο υψωθείς εν τω Σταυρώ ε κ ο υ σ ί ω ς, μέχρι το " Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι"και "Δόξα Σοι τω Δείξαντι το φως.."

Αυτή την διαδρομή, την κάνουμε πολλές φορές στην ζωή μας" κυριολεκτικά" πλέον,  να πηγαινοερχόμαστε από την προσωπική μας σταύρωση ώς την ανάστασή μας’ έτσι έγινε κι αυτή την φορά, σε επίπεδο εορταστικό. Το πρωί η Ύψωσις του τιμίου Σταυρού και το βράδυ φτάσαμε στην Κυριακή του Πάσχα ομοθυμαδόν!

Πώς να μη χαίρεσαι όταν βλέπεις τον κόσμο ν’ αναζητά τις βαθύτερες ρίζες του, την θεϊκή καταγωγή του, να διψάει για Θεό!! Πώς να μην ανασταίνεσαι, όταν βλέπεις σταυρωμένους από τα διάφορα ιερείς μας, ν’ ανακυκλώνουν τις αθλιότητές μας και να τις κάνουν βασιλικό!! Πώς να μην πατάς αλλά να πετάς, όταν αγγίζεις την αποστολική διακονία σ’ ένα χέρι, σ’ ένα βλέμμα, σ’ ένα βιβλίο, σ’ ένα λόγο κοινωνικό!! (Δεν μου αρέσει η λέξη κήρυγμα’ ο Χριστός καλούσε, μιλούσε, δεν φώναζε, ακόμη και τότε που μιλούσε στα πλήθη στην πλαγιά του Όρους, ή στις όχθες της λίμνης, ή ακόμη στον ναό….)

Έτσι κι εχθές " ένα μεγάλο πλήθος μαθητών του, καθώς και πολύς λαός απ’ όλη την Ι…από την Ι…και τις παραλιακές πόλεις της Σ..είχαν πάει εκεί για να τον ακούσουν και να θεραπευθούν απ’ τις αρρώστιες τους…..Όλος ο κόσμος προσπαθούσε να τον αγγίξει, γιατί μια δύναμη έβγαινε από πάνω του και θεράπευε τους πάντες"( Λουκ.6,17-19).

,,,Και σήμερα, καθώς άνοιγα τις ώρες της χθεσινής μέρας, με την συνεχή κασμοσυρροή,  και βγήκα  στην ενάτη ώρα, ο Κύριος μου υπενθύμισε πως η "σοφία του Θεού δικαιώθηκε στο πρόσωπο όλων των απεσταλμένων της"( Λουκ.7,35) και διαμαρτύρεται ακόμη και σήμερα με τα ίδια λόγια εκείνου του καιρού" Με τί, λοιπόν,να παρομοιάσω τη σημερινή γενιά των ανθρώπων;Με τί μοιάζουν;Μοιάζουν με τα παιδιά που κάθονται στην αγορά, και η μια ομάδα φωνάζει στην άλλη και λέει: σας παίξαμε με την φλογέρα χαρούμενα τραγούδια, μα εσείς δεν χορέψατε’ σας τραγουδήσαμε μοιρολόγια, μα εσείς δεν κλάψατε.Το ίδιο κάνετε κι εσείς: ήρθε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής , που δεν έτρωγε φαϊ και δεν έπινε κρασί και τον βγάλατε δαιμονισμένο. Ήρθε ο υιός του ανθρώπου που τρώει και πίνει και λέτε φαγάς και οινοπότης είναι αυτός, που κάνει παρέα με τελώνες και αμαρτωλούς. Κι όμως η σοφία του Θεού δικαιώθηκε στα πρόσωπα των απεσταλμένων"( Λουκ.7,31-35).

Λες νάταν και τότε στα μέσα του Σεπτέμβρη, όταν μαζεύονταν   τα πλήθη ν’ ακούσουν, να δουν, ν’ αγγίξουν , να παρακαλέσουν, να συνομιλήσουν ν’ ακολουθήσουν Αυτόν που οι προφήτες Τον παρήγγειλαν στον Θεό και ήρθε, Αυτόν που ο Πατήρ έκανε και Ανθρώπου Υιό και μάλιστα της Ανθρώπου Μαρίας, της Μ η τ ρ ό ς!

Τον άνθρωπο- Θεό αγάπησε ο κόσμος όλος και ήταν φυσικό, δεν ήταν τολμηρό ήταν ανθρώπινο και θεϊκό μαζί, γιατί ήταν τότε που αποκαλύφθηκε στον άνθρωπο ο Θεός με τρόπο ανέλπιστο’ παρόλα αυτά, "όλος ην εν τοις κάτω και των άνω  ουδόλως απήν ο απερίγραπτος Λόγος, συγκατάβασις δε θεϊκή ου μετάβασις τοπική γέγονεν".

Γέφυρα επικοινωνίας το ανθρώπινο πρόσωπο, που μιλούσε , άκουγε,χαμογελούσε, δάκρυζε, πεινούσε, διψούσε,επιτιμούσε,αλλά και δεχόταν κάθε τρυφερή κίνηση αγάπης επάνω Του, ανεξαρτήτως φύλου, συγγενείας,,χώρου,...(Λουκ.7,36-38),( Ιωαν.12,3-8).

Ήταν Απρίλης τότε, ο γαλάζιος και ξανθός , το ίδιο τρυφερός, όπως και ο Σεπτέμβρης ο γλυκός… 

Iωάννα Ιωαννίδου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: