• Χρήσιμες ειδήσεις  Ομιλία – προβολή ταινίας 18/3/18


  Πρόγραμμα Μ. Τεσσαρακοστής 2018 


  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Εκδημία αγαπητού προσώπου της ενορίας μας


123

Στις 19 Ιουλίου 2016 εκοιμήθη η Μαρία Χερουβείμ. Μετά από πολύμηνη μάχη με την ασθένεια του καρκίνου, μια νέα κοπέλα της ενορίας μας άφησε τον πράγματι μάταιο τούτο κόσμο για την αιώνια μακαριότητα.

Η μακαριστή Μαρία ήταν κατηχήτρια για αρκετά χρόνια της ενορίας μας και μέλος ενεργό των ενοριακών νεανικών συντροφιών μας. Της ευχόμαστε όπως Κύριος ο Θεός την αναπαύει "εν Χώρα ζώντων".

Η ταφή της έγινε στην Αγκαιριά της Πάρου στις 21 Ιουλίου.

Λίγα λόγια από την ώρα της εξόδιου Ακολουθίας για την μακαριστή Μαρία του π. Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

Αγαπημένη μας, ευλογημένη ψυχούλα Μαρία,

Ούτε η ώρα, ούτε η διάθεση όλων μας βοηθά αυτή την στιγμή, στο να κάνουμε επικήδειους μεγάλους και εξαντλητικούς, δυο λόγια μόνο από καρδιάς, πολύ ταπεινά να καταθέσουμε θα θέλαμε ευλαβικά στην μνήμη σου.

Σήμερα κάνεις το τελευταίον της επίγειας ζωής σου ταξίδιον. Σήμερα το καράβι της ευλογημένης Πάρου σάλπαρε όχι για να σε φέρει, όπως άλλοτε, χαρούμενη στους καλούς γονείς σου Εμμανουήλ και Ευαγγελία που τόσο αγαπούσες, αλλά σε έφερε να αναπαύσεις για πάντα πλέον, το πολύπαθο σαρκίο σου, στα αγιασμένα χώματα του ευλογημένου αυτού τόπου, κοντά στον Αγ. Αρσένιο τον Παριανό, στον αγιασμένο φιλόθεο Ζερβάκο, στον ίσκιο της χιλιόχρονης- αρχοντικής μεγαλο-εκκλησιάς της Παναγιάς της Εκατονταπυλιανής, κοντά στους παππούδες και τις γιαγιάδες σου, που τόσο σε αγαπούσαν και αγαπούσες.

Σε γνωρίσαμε πριν από 18-19 περίπου χρόνια, πάντοτε ντροπαλή, συνεσταλμένη, ολιγόλογη. Μαζί με τον πολυαγαπητό σου αδερφό Γεώργιο. Σε καλέσαμε στην ενορία και με χαρά ανέλαβες το έργο της κατηχήτριας. Μόχθησες με ζήλο, με αγάπη, με καλοσύνη πολύ και πάντα, για τα δεκάδες παιδιά που τα βοηθούσες ακούραστα να γνωρίσουν και να μάθουν για τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Τα χαρίσματά σου πολλά, αλλά ήξερες να τα κρύβεις πολύ καλά βαθιά μέσα σου. Ποτέ δεν καυχήθηκες ούτε για τα πτυχία σου, που ήταν πολλά, ούτε για τις διακρίσεις σου, για τα αριστεία σου, για τις Μεταπτυχιακές σου σπουδές, για το πανεπιστημιακό πτυχίο σου της Θεολογίας, για την υψηλή θέση  σου στον Δημόσιο τομέα, ούτε για τις πολλές γνώσεις σου σε πολλούς τομείς που κατείχες καλά.

Πάντα μετρημένη σε όλα σου, πάντα πρόθυμη να βοηθήσεις. Πάντα χαμογελαστή και καλοσυνάτη. Πάντα ευγενής και αρχοντικά αθόρυβη. Αν θέλαμε να παρομοιάσουμε την ζωή σου, θα λέγαμε πως πιο πολύ έμοιαζε με εκείνη της ευλογημένης μέλισσας. Ακούραστη, εργατική, αφανής, γλυκιά προς όλους. Πολλά τα καλά σου έργα. Πολλές οι αρετές σου, δώρα του Θεού μας ακριβά. Πικρό το κενό που αφήνεις  κυρίως στους καλούς, και ταπεινούς σου γονείς, αλλά και στον ένα, μονάκριβο και πολυαγαπημένο αδερφό σου Γιώργο, την καλή του σύζυγο και τα πολυπόθητα ανίψια σου που σε χόρτασαν με την αγάπη τους και την φροντίδα τους στις δύσκολες στιγμές στο κρεβάτι του πόνου σου!

Όμως εμείς δεν θρηνούμε σήμερα Μαρία μου, όπως οι άπιστοι και οι λοιποί των ανθρώπων που δεν έχουν ελπίδα. Αλλά  με πίστη βαθειά, περιμένουμε την κοινή ουράνια πατρίδα μας όπου εκεί θα ανταμώσουμε πάλι όλοι μας. Εκεί που δεν υπάρχει πόνος, λύπη ή στεναγμός αλλά ζωή, ζωή ατέλειωτη, κοιτώντας τον Ένα και υπερτέλειο Θεό, και τον Μονογενή Του Υιό, τον Ιησού Χριστό που τόσο αγάπησες, πίστεψες και προσπάθησες να ακολουθήσεις τα βήματά Του.

Πολύκλαυστη, πολυαγαπητή Μαρία μου, πόνεσες πολύ τον τελευταίο χρόνο, τα χέρια σου κατατρυπημένα από τις σύριγγες και τις βελόνες, το στόμα σου κατάπικρο από τα πολλά και πικρά φάρμακα, τα πόδια σου αδύνατα, λιγνά και πονεμένα, η ψυχή σου όμως αγνή έζησε τον Γολγοθά της έως τέλους με αξιοπρέπεια. Παρακαλούμε ολόψυχα τον Κύριό μας να είσαι αναπαυμένη κοντά στην αγκαλιά Του, να σε κρύψει βαθιά μέσα στην ποδιά της Μητέρας Του Θεοτόκου Μαρίας που τίμησες το Πανάγιο όνομά Της, να μην πονάς πια,  δίπλα στους αγίους του ευλογημένου νησιού σου.

Δεν έχω τελειώνοντας, παρά  να σου πω δυο ακόμη ποιητικά, ταπεινά λόγια από την πατρίδα μου την Ρούμελη και μ΄ αυτά να κλείσω τα λίγα και φτωχά πλην ειλικρινά λόγια στο τιμημένο πρόσωπό σου:

«Της Παναγιάς παράγγειλα ένα χρυσό καντήλι

Να σου κρατάει συντροφιά κάθε πρωί και δείλι.

Και τους αγγέλους είπα τους, την έγνοια σου να έχουν,

μα κείνοι μ΄αποκρίθηκαν, αγγέλους δεν προσέχουν».

 

Καλό σου Ταξίδι αγαπητή μας Μαρία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: