• Χρήσιμες ειδήσεις  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Τα ευαίσθητα ρομπότ: Οι μηχανές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν συναισθήματα


developing-emotional-intelligence 2016 2016

Θα δούμε συναισθηματικά ευφυείς μηχανές το 2016; Ο Andrew Moore, Πρύτανης του Carnegie Mellon και πρώην αντιπρόεδρος της Google, ανέφερε στο ZDNet κάτι συναρπαστικό. O Moore προβλέπει ότι το 2016 θα δούμε μια ταχεία ανάπτυξη της έρευνας για τη συναισθηματική κατανόηση από μηχανές.

Ρομπότ, έξυπνα τηλέφωνα, υπολογιστές θα αρχίσουν πολύ γρήγορα να καταλάβουν πώς νιώθουμε και θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν αναλόγως.

“Δεν θα υπάρξουν άμεσες χρήσεις”, εξηγεί.

“Η παρακολούθηση όμως ενός ασθενή με ένα συναισθηματικά ευφυή υπολογιστή θα επιτρέψει στους γιατρούς να καταλαβαίνουν την δυσφορία όταν ο ασθενής δεν είναι σε θέση να επικοινωνεί. Η μέτρηση της δέσμευσης των σπουδαστών κοιτάζοντας την συναισθηματική αντίδραση τους θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να είναι πιο αποτελεσματικοί. Αυτές είναι σαφείς νίκες.”

Όμως, ο Moore προειδοποιεί, η μετάβαση σε gadgets με συναισθηματική κατανόηση μπορεί να είναι ανώμαλη.

Φανταστείτε αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες να πέσουν στα χέρια διαφημιστών…. Η τεχνολογία θα πρέπει να προχωρήσει με έλεγχο και κριτική.

Οι άνθρωποι εκπέμπουν αρκετές διακριτές ενδείξεις για το πώς αισθάνονται, τόσο συνειδητά όσο και ασυνείδητα, και η έρευνα στον τομέα αυτό έχει αναλάβει διάφορες παράλληλες διαδρομές.

Φωνητικά μοντέλα μπορούν να αποκαλύψουν το άγχος και τον ενθουσιασμό και η κίνηση των μυών του προσώπου παρέχει ένα αποκαλυπτικό χάρτη για την εσωτερική κατάσταση ενός ατόμου.

“Οι φωτογραφικές μηχανές είναι τώρα υψηλότερης ανάλυσης. Κάμερες υψηλής ανάλυσης μπορούν να παρακολουθούν τις μικρές κινήσεις στο πρόσωπο ή ακόμα και από μεμονωμένες τρίχες.”

Οι επιστήμονες της ρομποτικής και της πληροφορικής έχουν εφαρμόσει τις εξελίξεις της τεχνητή όραση σε υπάρχοντα δεδομένα έρευνας από τον τομέα της ψυχολογίας στη συναισθηματική νοημοσύνη.

Προς το παρόν, οι περισσότερες συναισθηματικά ευφυείς μηχανές συλλέγουν τύπους συναισθημάτων από τη γλώσσα του σώματος και τις κινήσεις του προσώπου. Αλλά υπάρχει και η δελεαστική πιθανότητα μηχανικής μάθησης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει στις μηχανές να καταλάβουν ακόμα καλύτερα τις στρατηγικές για την ερμηνεία των συναισθημάτων. Τελικά αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε συσκευές που είναι πιο συναισθηματικά διορατικές από τους ίδιους τους ανθρώπους.

 

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: