• Χρήσιμες ειδήσεις  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Ο καλύτερος ύμνος προς το Θεό


Στήριξε την ελπίδα σου στο έλεος του Κυρίου, χωρίς να έχεις καμμία αμφιβολία για την βοήθειά Του, και σίγουρα θα πετύχεις την εκπλήρωση του αιτήματός σου.

Όταν όμως πάρεις αυτό που ζήτησες να μη γίνεις αγνώμων και αχάριστος προς τον ευεργέτη σου, κάμε ένα μνημείο της ευεργεσίας (ένα έργο το οποίο να δείχνει την ευεργεσία) που έλαβες, και αφιέρωσέ το στο Θεό σαν ευχαριστήριο ψαλμό.

Μπορεί εσύ ο ίδιο να μην είσαι ικανός να συνθέσεις ύμνο· συγκέντρωσε, λοιπόν, τους φτωχούς και χρησιμοποίησε τη γλώσσα τους για να συνθέσεις, αντί για σένα, τον ύμνο που δεν μπορείς να φτιάξεις εσύ. Να ξέρεις καλά ότι ο Κύριος θα ακούσει αυτό τον ύμνο που θα βγει από τα χείλη των φτωχών καλύτερα από ότι άκουγε τους ύμνους που του πρόσφερε ο Δαβίδ. 

Διότι όπως ακριβώς βγαίνει καλύτερο μουσικό αποτέλεσμα από διάφορες χορδές από ότι αν είναι μόνο μια χορδή, έτσι και η φωνή των φτωχών που προέρχεται από πολλά στόματα θα ηχήσει στα αυτιά του Θεού, που εισακούει τις φωνές των πενήτων, σαν κάτι ευχάριστο και αγαπητό (άσμα).

Στήσε για τον εαυτό σου ένα τέτοιο μνημείο, το οποίο θα είναι για το Θεό υπενθύμιση της ευεργεσίας (σου), για σένα δε μια απόδειξη της ευχαριστίας σου, της ευγνωμοσύνης σου, σύμβολο της διαρκούς αναμνήσεως. Και έχοντας αυτή πάντοτε μέσα στην καρδιά σου ρύθμισε κατάλληλα τη ζωή σου, μάλλον δε (όχι μόνον εσύ αλλά όλοι μας) να κατευθύνουμε τη ζωή μας σύμφωνα μ’ αυτή, ώστε να γίνουμε άξιοι να κληρονομήσουμε τα ουράνια αγαθά, δια (της χάριτος) του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στον οποίο ανήκει η δόξα και η δύναμη δια μέσου των αιώνων. Αμήν.

Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Ομιλία εις τον ΙΒ΄ Ψαλμόν, ΕΠΕ, Ιω. Χρυσοστόμου Έργα, Πατερικές Εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ, Θεσσαλονίκη 1982, τ. 5, σελ. 570-572.

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: