• Χρήσιμες ειδήσεις  Ομιλία – προβολή ταινίας 18/3/18


  Πρόγραμμα Μ. Τεσσαρακοστής 2018 


  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

7 Μυστικά που θα σας Κάνουν πιο Αποτελεσματικούς Γονείς


7 Μυστικά που θα σας Κάνουν πιο Αποτελεσματικούς Γονείς

Μάθετε τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να γίνετε για εκείνο οι καλύτεροι γονείς του κόσμου!

Ποιος είναι ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μεγαλώσετε σωστά το παιδί σας; Εκτός από εκείνα που θα του παρέχετε θα χρειαστεί να φροντίσετε και τον εαυτό σας, προσπαθώντας να ισορροπήσετε ανάμεσα στην αφοσίωση σε εκείνο και στην κάλυψη των δικών σας αναγκών. Παρακάτω θα δείτε κάποια σημαντικά tips που θα σας βοηθήσουν να γίνετε οι ιδανικοί γονείς για το μικρό σας.

Παρέχετε στήριξη. Στόχος σας είναι να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας, υποστηρίζοντάς το όποτε χρειαστεί αλλά χωρίς να το «πνίγετε». Αν στην παραμικρή δυσκολία τρέχετε να το βοηθήσετε, να το βγάλετε από τη δύσκολη θέση ή αντιδράτε υπερβολικά τότε στην πραγματικότητα του αφαιρείτε τη δυνατότητα να χτίσει και να ενδυναμώσει την πίστη στον εαυτό του. 

Μιλήστε για τα συναισθήματά σας. Μην ξεχνάτε πως κάποτε ήσασταν και εσείς παιδιά και πως σίγουρα νιώθατε ανάλογα πράγματα ή βιώσατε παρόμοιες εμπειρίες. Μην διστάσετε να μιλήσετε για τα συναισθήματά που σας δημιούργησε ένα ανάλογο γεγονός, καθώς όντας ειλικρινείς θα βοηθήσετε το παιδί σας να αναγνωρίσει από νωρίς και τα δικά του συναισθήματα.

Είστε το παράδειγμα. Οι πράξεις έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια, συνεπώς το να τρώτε υγιεινά, να ασκήστε τακτικά και να διατηρείτε με συνέπεια ένα πρόγραμμα για τον ύπνο είναι σημαντικό τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας, αφού αποτελείτε το πρότυπό του.

Αποδεχτείτε ότι δεν είστε σούπερ ήρωες. Αισθάνεστε ότι πρέπει να τα καταφέρετε όλα και να είστε διαθέσιμοι για όλους ανά πάσα στιγμή; Το γεγονός ότι είστε γονείς δεν σημαίνει και αυτόματα πως ανάγεστε σε σούπερ ήρωα ή ηρωίδα. Θα χρειαστείτε τη βοήθεια των φίλων και των συγγενών και πολλές φορές είναι καλύτερο να μην βάλετε ένα πλυντήριο προκειμένου να κοιμηθείτε περισσότερες ώρες.

Επικοινωνήστε με άλλους γονείς. Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και τα συναισθήματά σας και λύστε τις απορίες σας συζητώντας με άλλους γονείς. Ακόμα και η συμμετοχή σε ένα forum μπορεί να σας παρέχει συναισθηματική υποστήριξη και να μειώσει το άγχος ή το αίσθημα απομόνωσης που μπορεί να βιώνετε κάποιες στιγμές.

Αφιερώστε χρόνο στους φίλους σας. Προσπαθήστε όσο το δυνατόν περισσότερο να διατηρήσετε κάποιες από τις συνήθειες που είχατε πριν γεννήσετε. Λίγες ώρες διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα είναι ευεργετικές για όλους.

Φροντίστε τον εαυτό σας χωρίς τύψεις. Για να μεγαλώσετε σωστά τα παιδιά σας πρέπει καταρχάς να νιώθετε εσείς καλά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αφιερώνετε κάποιο χρόνο στον εαυτό σας, είτε για να διαβάσετε ένα βιβλίο, να κάνετε έναν περίπατο, να επικοινωνήσετε με σημαντικούς για εσάς ανθρώπους ή απλά να ξαπλώσετε στο κρεβάτι ρεμβάζοντας.

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: