• Χρήσιμες ειδήσεις


    Οι ειδήσεις μας!!


    Παράκληση για ενίσχυση
    του Φιλοπτώχου ! 


    Ενημερώνεστε για όλες
    τις ανακοινώσεις
    εδώ 
    _____________________
  • Ημερολόγιο
    Αγιολόγιο
    Νηστείες

    2 0 1 6

    ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ !!


                English posts (World flag image: Salvatore Vuono) 



  • Εικονική
    Περιήγηση
     
    Virtual - tour !!

  • Η ενορία μας


    Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

    Παπαστράτου 16 &
    Αγίου Στυλιανού 42
    Αθήνα, 11476


    Τηλέφωνο – Φαξ 
    210 – 6464274

    Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
    προς το ναό μας:  Δείτε
    εδώ


     
    Στείλτε μας μήνυμα

    ή στην ηλ. διέυθυνση:
    enas.diabatis at yahoo.gr

    Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Τι αλάδωτο γλυκό θα φτιάξουμε; Σάμαλι!


Σιροπιαστό και αρωματικό !!!

Τι γλυκό θα φτιάξετε για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας; Σάμαλι!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το γλυκό

  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες σόδα ανθρακούχα (υγρό)
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
  • 5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Ασπρισμένα αμύγδαλα

Για το σιρόπι

  • 4 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 1/4 της κούπας κονιάκ
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Για το γλυκό

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, την βανίλια, τη μαστίχα τριμμένη και το ξύσμα του λεμονιού.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη σόδα ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 30 x 40 και το αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες περίπου μέχρι να πήξει.

Βάζουμε τα αμύγδαλα έτσι ώστε να έχει ένα κάθε κομμάτι που θα κόψουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά της ώρας περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά το πάνω μέρος του.

Για το σιρόπι

Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: