• Χρήσιμες ειδήσεις  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Παιδί και αυτοπεποίθηση


Αν θέλεις να κάνεις το παιδί σου έξυπνο, δεν έχεις παρά να του εμπνεύσεις την εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και να το προικίσεις με μια μεγάλη και δυνατή αυτοπεποίθηση. Όσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αποκτήσει το παιδί σου, τόσο πιο έξυπνο θα φανεί και θα αποδειχτεί στη ζωή του. Η μεγαλύτερη περιουσία και η πολυτιμότερη προίκα που μπορείς να χαρίσεις στο παιδί σου είναι μια μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και μια δυνατή αυτοπεποίθηση.

Τα διαμερίσματα και οι καταθέσεις, που τυχόν έχεις στο όνομά του, μπορεί να χαθούν από μια αλλαγή του καθεστώτος ή από ένα πόλεμο, διότι είναι αγαθά υλικά και φθαρτά και ακόμα έξω από την ύπαρξη και την προσωπικότητα του παιδιού σου. Η εμπιστοσύνη όμως στον εαυτό του και η αυτοπεποίθησή του είναι αγαθά άϋλα και πνευματικά, που δεν τα φθείρει ο χρόνος, δεν παθαίνουν πληθωρισμό, δεν τα καταστρέφει ο πόλεμος, δεν τα αφαιρεί το νέο καθεστώς. Η εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και η αυτοπεποίθηση του παιδιού σου αποτελούν στοιχεία της προσωπικότητάς του, είναι συστατικά της ύπαρξής του, είναι πλούτος του πνεύματος και της ψυχής του, και γι’ αυτό είναι άφθαρτα και αναφαίρετα. Κανένας κλέφτης και κανένας κατακτητής δεν μπορεί να μπει μέσα στην ψυχή του παιδιού σου για να του αφαιρέσει την εμπιστοσύνη του στον εαυτό του και την αυτοπεποίθηση του.

Αυτή η αυτοπεποίθηση δεν θα αυξήσει μόνο το δείκτη ευφυΐας και το βαθμό της επίδοσης του παιδιού σου στο σχολείο και στα γράμματα, αλλά θα είναι και το σπουδαιότερο εργαλείο και όπλο του για κάθε πρόοδο και επιτυχία στη ζωή του.

Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Δ Μπέκου, ΚΑΝΕ ΕΞΥΠΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, Εκδόσεις Χριστιανική Ελπίς, δεύτερη έκδοση Θεσσαλονίκη 2011, σελ. 112-113

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: