• Χρήσιμες ειδήσεις  Παράκληση για ενίσχυση του Φιλοπτώχου !


 •   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 8
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Άνθισε το πρώτο διαστημικό λουλούδι


Είναι μια ζίνια που καλλιεργήθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ανθισε το πρώτο διαστημικό λουλούδι

Ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι φωτογράφισε ένα από τα άνθη της ζίννιας που καλλιεργήθηκε στον ISS (Credit: NASA)

Πριν από λίγους μήνες το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού καλλιέργησε με επιτυχία ένα είδος μαρουλιού το οποίο κατανάλωσε. Αμέσως μετά οι αστροναύτες φύτεψαν λουλούδια στα εργαστήρια του Σταθμού. Ήταν η πρώτη προσπάθεια καλλιέργειας λουλουδιών σε διαστημικές συνθήκες και ήταν πολύ σημαντικό γιατί η καλλιέργεια λουλουδιών είναι πιο σύνθετη διαδικασία από εκείνη ενός μαρουλιού. Όπως ανακοίνωσε η NASA το πρώτο… διαστημικό λουλούδι άνθισε!

Το πείραμα όπως είναι ευνόητο αναμένεται να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την καλλιέργεια λουλουδιών σε πρώτο επίπεδο αλλά και γενικότερα φυτών στο Διάστημα. Να σημειωθεί ότι για το 2017 έχει προγραμματιστεί η καλλιέργεια ντομάτας στον ISS εγχείρημα που αν στεφθεί με επιτυχία θα είναι εξαιρετικά σημαντική αφού πρόκειται για βασική τροφή την οποία θα μπορούν να έχουν στη διάθεση τους τα μέλη επανδρωμένων αποστολών σε μακρινούς προορισμούς. Δείτε

εδώ την εξέλιξη της καλλιέργειας της ζίνιας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Το λουλούδι

Το Γένος Ζίνια αποτελείται από 20 είδη ετήσιων και πολυετών φυτών της οικογένειας Asteraceae (μαργαρίτα) . Είναι ιθαγενές των ξερών γρασιδότοπων, σε μια περιοχή που εκτείνεται από τις Νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες έως τη Νότια Αμερική , με το κέντρο της διαφοροποίησης να εντοπίζεται στο Μεξικό. Το όνομα του γένους τιμά τον Γερμανό βοτανολόγος Johann Gottfried Zinn (1727-1759). Οι ζίνιες είναι τα πλέον δημοφιλή λουλούδια τόσο για καλλιέργεια σε κήπους όσο και για «στολίζουν» τα δωμάτια στα σπίτια. Οι ζίνιες έχουν πολλές διαφορετικές μορφές. Όπως οι ντάλιες και τα χρυσάνθεμα, έτσι και οι ζίνιες έχουν διάφορες ποικιλίες λουλουδιών τα οποία μπορούν να είναι μονά, διπλά ή ημίδιπλα. Διαθέτουν επίσης μεγάλο αριθμό έντονων χρωμάτων, στην πραγματικότητα τα άνθη της υπάρχουν σχεδόν σε κάθε απόχρωση εκτός από μπλε.

Στη δεκαετία του 1980 και τις αρχές του 1990 ο Ρωσικός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση πειραμάτων καλλιέργειας διαφόρων φυτών (ρύζι, καλαμπόκι) ανάμεσα τους κάποιο είδος λουλουδιού στον διαστημικό σταθμό ΜΙΡ. Όμως δεν δίνονταν πολλές λεπτομέρειες και στοιχεία για αυτά τα πειράματα και ο έντονος ανταγωνισμός στην διαστημική κούρσα εκείνης της εποχής έκανε πολλές σχετικές ανακοινώσεις να αμφισβητούνται είτε από την μία ή την άλλη πλευρά είτε από την επιστημονική κοινότητα. Για αυτό το συγκεκριμένο πείραμα που γίνεται με πλήρη δημοσιότητα και περιγραφή όλων των σταδίων της διαδικασίας θεωρείται ως η πρώτη πετυχημένη καλλιέργεια λουλουδιού. Πιθανώς να πραγματοποιήθηκε καλλιέργεια λουλουδιών και στον ΜΙΡ αλλά μέχρι στιγμής η διεθνής κοινότητα αποδέχεται το πείραμα με τις ζίνιες στον ISS ως το πρώτο πετυχημένο του είδους.

Όλος ο διεθνής Τύπος έτσι το υποδέχεται και επίσης το αποδέχεται και η Wikipedia στη σχετική της ανάρτηση https://en.wikipedia.org/wiki/Zinnia

Πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: