Σπανακόρυζο αλάδωτο
Όπως πάντα για δύο άτομα. Λοιπόν σήμερα 31/3 φτιάξαμε και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σπανακόρυζο αλάδωτο.
Παίρνουμε όπως πάντα την κατσαρόλα μας και αφού λιώσουμε μισό μέτριο κρεμμύδι το ρίχνουμε να «τσιτσιρίσει» εντός της κατσαρόλας μας, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, ντοματάκια λιωμένα pumaro περίπου μισό τενεκέ ή λιωμένες φρέσκιες ντομάτες, κατόπιν ρίχνουμε το κατεψυγμένο σπανάκι μας περίπου την μισή ποσότητα της συσκευασίας, αν έχετε φρέσκο ακόμα καλύτερα, αλλά θέλει πλύσιμο και καθάρισμα το φρέσκο, πράγμα δύσκολο για τους πολυπράγμονες και μη έχοντας μπόλικο χρόνο.Τα ανακατεύουμε όλα μαζί προσθέτουμε μπόλικο άνηθο, αλάτι πολύ πολύ λίγο πιπέρι και ένα φλυτζανάκι ρύζι για σούπα. Τα αφήνουμε να βράσουν κανά 20λεπτο, προσθέτοντας χλιαρό νερό αν χρειασθεί. Προσοχή το ρύζι κολάει.
Κατόπιν παίρνουμε 2 κουταλιές ταχίνι τον χυμό ενός λεμονιού, και μπόλικο ζωμό από το σπανακόρυζο και με το μπλέντερ τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στο σπανακόρυζο. Αφήνουμε να βράσουν.
Και το αποτέλεσμα όπως πάντα δοκιμασμένο και τέλειο. Απλά, λιτά και νόστιμα. Καλή σας όρεξη!
Filed under: _αλάδωτα_ |
Reblogged this on Oxtapus *blueAction.