• Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 2 2 
  ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ !!              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Το Wi-Fi σκοτώνει τα φυτά;


Σχολικό πείραμα έδειξε ότι η ακτινοβολία του ρούτερ ενδεχομένως να βλάπτει τα φυτά

To Wi-Fi σκοτώνει τα φυτά;

Μακριά από τον ρούτερ θα πρέπει να τοποθετούνται τα φυτά για τη φυσιολογική τους ανάπτυξη, έδειξε το σχολικό πείραμα


Κοπεγχάγη

Τα φυτά που τοποθετούνται κοντά στον ρούτερ του ασύρματου Ιντερνετ κινδυνεύουν λόγω αυξημένης ακτινοβολίας, έδειξε σχολικό πείραμα που πραγματοποίησαν μαθήτριες από τη Δανία.

Η ακτινοβολία του Wi-Fi έχει απασχολήσει αρκετά επιστήμονες και καταναλωτές, καθώς κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι είναι ικανή να προκαλέσει προβλήματα υγείας στον άνθρωπο. Τα επιστημονικά ευρήματα ωστόσο, δεν είναι τόσο ισχυρά ώστε να υποδεικνύουν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Η ιδέα για το πείραμα των κοριτσιών γεννήθηκε, όταν τα ίδια παρατήρησαν δυσκολία στην συγκέντρωσή τους αν την προηγούμενη μέρα είχαν κοιμηθεί δίπλα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Το πείραμα

Στη δοκιμή χρησιμοποιήθηκαν σπόροι κάρδαμου, τους οποίους οι μαθήτριες μοίρασαν σε 12 δίσκους. Τοποθέτησαν τους έξι δίπλα σε δύο ρούτερ Wi-Fi, και άλλους έξι σε ένα δωμάτιο χωρίς ακτινοβολία και τους άφησαν εκεί για ένα διάστημα 12 ημερών.

Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος οι μαθήτριες παρατήρησαν ότι οι σπόροι που είχαν τοποθετηθεί κοντά στα ρούτερ δεν είχαν εμφανίσει κανένα απολύτως σημάδι ανάπτυξης σε αντίθεση με εκείνους που είχαν τοποθετηθεί στο «καθαρό» από πλευράς ακτινοβολίας δωμάτιο, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί σε υγιή φυτά.

Το κάρδαμο που είχε τοποθετηθεί στο απομονωμένο από ακτινοβολία δωμάτιο στα αριστερά, και το κάρδαμο που είχε τοποθετηθεί δίπλα στους ρούτερ στα δεξιά

Ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι οι σπόροι που τοποθετήθηκαν κοντά στα ρούτερ ενδεχομένως να πέθαναν εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας των συσκευών.

«Το πείραμά μας, οδήγησε στο ξέσπασμα μια ολόκληρης συζήτησης στη Δανία γύρω από τις πιθανές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν στην υγεία μας οι συσκευές WiFi ή οι συσκευές κινητών τηλεφώνων» αναφέρει από την πλευρά της η δασκάλα Βιολογίας Κιμ Χόρσβαντ, στο σχολείο Hjallerup.

Σύμφωνα με την ίδια, ένας καθηγητής νευροεπιστήμης από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία εκδήλωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του για τα ευρήματα του σχολικού πειράματος λέγοντας ότι θα ήθελε να το επαναλάβει, αυτή τη φορά σε ελεγχόμενο περιβάλλον εργαστηρίου.

Ναι μεν, αλλά…

Τα σχολικά ευρήματα, έρχονται να ενισχύσουν εκείνα προηγούμενης ολλανδικής μελέτης, τα οποία είχαν δείξει ότι  δέντρα που εκτέθηκαν σε σήμα ασύρματου δικτύου έφεραν φθορές στον κορμό τους και ξερά φύλλα στα κλαδιά τους.

Το σήμα του Wi-Fi, κατά τους ειδικούς, χρησιμοποιεί ραδιοκύματα πολύ χαμηλής συχνότητας, χαμηλότερα σε ένταση κατά 100.000 φορές από τα μικροκύματα. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι η έκθεση ενός ατόμου στην ακτινοβολία του σήματος ασύρματου δικτύου για έναν χρόνο θα μπορούσε να αντιστοιχεί στην ίδια δόση ραδιοκυμάτων που προκύπτει από μια… 20λεπτη κλήση στο κινητό.

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: