•   Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 1 9
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Εκδρομή στα Σκούρτα 20-1-13, φωτογραφίες


Ένα ευχάριστο Κυριακάτικο απογευματινό είχαν οι αγαπητοί ενορίτες μας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα 3 Λεωφορεία και κάπου 6-7 αυτοκίνητα Ι.Χ. συνολικά 180 πρόσωπα μικροί και μεγάλοι ξεκινήσαμε μέσα στην χειμωνιάτικη λιακάδα για τα Δερβενοχώρια. Αφού ανεβήκαμε στροφές, φαράγγια, γκρεμούς και λαγκαδιές… νά σου και σε κάποιο οροπέδιο ξεπρόβαλλε μπροστά μας το μικρό χωριό, γνωστό για τις ωραίες ταβέρνες του, τα Σκούρτα!.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα 2-3 μετά ξεπρόβαλλε το ωραίο νεόδμητο μοναστηράκι Αναλήψεως Σκούρτων. Οι μοναχές λιγοστές αλλά με πολύ εγκαρδιότητα μας υποδέχθηκαν, και με τάξη και οργάνωση πολύ, μας έβαλαν στην μεγάλη αίθουσα του μεγάλους και στην μικρότερη τους μικρούς των κατηχητικών μας.

Καφές, κουλουράκια, κεράσματα και άλλα τινά μας παρατέθησαν. Σε λίγο έφθασε και ο Θεοφιλέστατος Τανάγρας π. Πολύκαρπος γέροντας και κτήτωρ της Μονής. Λιτά, θερμά και εγκάρδια απηύθυνε λόγια αγάπης και ευχές σε όλους μας. Τα μικρούλια μας αφού η δασκάλα μοναχή τους είπε στον δικό τους χώρο λόγια αγάπης και νουθεσίας, έτρεξαν στην χειμωνιάτικη λιακάδα να χαρούν όσο γίνεται περισσότερο με παιχνίδια απ΄τους καλούς κατηχητές μας. Ο επίσκοπος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα, ευχήθηκε και πάλι, μοιράσθηκαν τα τεμάχια και η ωραία χορωδίας της ενορίας μας με την ψυχή της που είναι ο δεξιός ψάλτης μας ο κος Χαράλαμπος, έψαλλε και τραγούδησε όμορφα άσματα.

Βρέθηκαν και ….τα τρία νομίσματα δόθηκαν και τα αντίστοιχα δωράκια, και κατόπιν στο υπέροχο καθολικό τελέσθηκε απ΄τον Θεοφιλέστατο Τανάγρας ο Εσπερινός. Εκεί φυλάσσεται η θαυματουργή και πρωτότυπη εικόνα της Αγ. Αννης που κρατάει την Θεοτόκο. Θαυμάσαμε τα υπέροχα μάρμαρα, το δάπεδο, το τέμπλο, το βαπτιστήριο, το ξύλινο ταβάνι, προμηθευτήκαμε ενθύμια όμορφα, και κατόπιν φύγαμε για το Γκύζη μας. Όλοι χαρούμενοι, ευλογημένοι, αγαπημένοι όπως μια μεγάλη οικογένεια.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

021 032 035 044

046 045

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: