• Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 2 1 
  ΔΩΡΕΑΝ
  ΕΔΩ !!


              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Φακελάκι και γιατροί…


Τις τελευταίες μέρες χρειάστηκε να επισκεφτώ με φίλους που είχαν προβλήματα υγείας, ως συμπαραστάτης, χειρούργους γιατρούς που έδρα τους έχουν τα δημόσια νοσοκομεία. Μετά τις διαγνώσεις αποφάνθηκαν πως και τα δύο φιλαράκια μου χρειάζονται άμεσα (όχι και αύριο) χειρουργείο. Και από ότι μας είπανε οι γιατροί χρειάζεται να μπουν σε γραμμή προτεραιότητας. Ρωτώντας μάθαμε επίσης πως η σειρά τους θα είναι στη καλύτερη από 45 ημέρες έως και 6 μήνες στη χειρότερη.

Η απόφαση του ενός, βάση της άνετης οικονομικής του κατάστασης, κατέληξε να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Ο άλλος μη μπορώντας να κάνει το ίδιο, αναγκαστικά θα χειρουργηθεί στο κρατικό νοσοκομείο.

Συγγενείς και φίλοι κοίταξαν να το συμβουλέψουν, έχοντας σαν παραδείγματα τα δικά τους περιστατικά, και λέγοντας του να μην χρονοτριβήσει και με κάθε τρόπο να μπορέσει να κάνει την επέμβαση που χρειάζεται εντός των 10 ημερών. Εδώ να συμπληρώσω πως όλα τα περιστατικά που αναφέρθηκαν, είχαν αίσιο τέλος με τη κινητήριο δύναμη του χρήματος. Και όπως καταλαβαίνετε είναι το γνωστό φακελάκι. Ένα φακελάκι των 500 και 1000 euro. Ένα φακελάκι που πολλοί από εμάς το δίνουν όταν εντελώς ψυχρά τους το ζητήσει ο γιατρός, άλλοι επειδή με το πέρασμα των χρόνων το θεωρούν δεδομένο αφήνοντας το κάτω από τους φακέλους του στο γραφείο, και άλλοι από απλή ευχαρίστηση με όλη τους τη καρδιά. Σε όλες τις περιπτώσεις το μόνο σίγουρο είναι πως λαδώνονται.

Και για να αποδείξω για ακόμα μία φορά πόσο πνευματικά ανίκανοι και βρώμικοι είμαστε εμείς οι Έλληνες θα πω πως τους δικαιολογούμαι και από πάνω, λέγοντας πως «τι να κάνουμε, τουλάχιστον αυτοί γιατροί είναι και σώζουν ζωές». Οι γιατροί με αυτό τον τρόπο θεωρούν τους εαυτούς τους θεούς και έχοντας πλέον συνηθίσει σε αυτή τη χειρονομία, αν δεν την κάνεις σίγουρα θα πεθάνεις από το μίσος τους, θεωρώντας πως τους υποτιμάς για το έργο τους. Ούτε οι ασθενείς αλλά ούτε και οι γιατροί μπορούν να καταλάβουν πως αν αυτοί όντως σώζουν ζωές, κάποιοι άλλοι θυσιάζουν τις ζωές τους με τις δικές τους δουλειές. Δουλειές όπως σε εργοστάσια, σε σκουπιδιάρες κλπ. που στο κύκλο της ζωής επιτρέπουν σε αυτούς τους προνομιούχους να συνεχίζουν να είναι οι γιατροί.

Τελικά μήπως οι γιατροί είναι η χειρότερη φάρα ανθρώπων; Εκμεταλλεύονται το πόνο σου, μέσω της ασθένεια σου, που πολύ πιθανόν να χαμογελάς στο θάνατο. Η ανταμοιβή τους είναι ένα σκάφος, μια βίλα, πολλές βραδιές στα casino κλπ. Πράγματα πεθαμένης ειδωλολατρίας, που σε έσχατο σημείο αν δεν πουλήσουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους, σίγουρα θα τα κάνουν δυστυχισμένα.

Πηγή: εδώ

Ένα Σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: