• Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 2 3 
  ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ !!  English posts (World flag image: Salvatore Vuono)                   

 • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Πώς να αντιμετωπίσουμε απλά και εύκολα τους μάρτυρες του Ιεχωβά


image

Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον και την αγωνία πολλών πιστών για την δυσκολία αντιμετώπισης των Μαρτύρων του Ιεχωβά είτε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις είτε σε διάλογο στο διαδίκτυο (internet), αποφασίσαμε – λόγω της μακρόχρονης τριβής μας και ενασχόλησης μαζί τους – να γράψουμε άρθρο με το οποίο ο πιστός όχι μόνο θα αντιμετωπίζει εύκολα και απλά τον οποιοδήποτε Μάρτυρα του Ιεχωβά, αλλά θα τον τρέπει κυριολεκτικά σε φυγή, ακόμα και εκείνος ο πιστός ο οποίος έχει παντελή άγνοια της Αγίας Γραφής και της διδασκαλίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Και η ευκολία αυτή συνίσταται, πως ο πιστός δεν χρειάζεται να διαθέτει απολύτως τίποτα. Ούτε Άγια Γραφή, ούτε γνώση και χρήση αυτής, ούτε ιδιαίτερη σχέση με δογματικά ζητήματα, ούτε πολύ περισσότερο φυλλάδια και έντυπα της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Όλα τα «όπλα» που θα χρησιμοποιήσει εναντίον τους βρίσκονται στο παρόν άρθρο.

Πριν όμως τα εκθέσουμε, πρέπει να πούμε κάποια πράγματα τα οποία ο πιστός οφείλει να τα γνωρίζει.

Όταν κάποιος αποφασίζει να κάνει διάλογο με ένα Μάρτυρα του Ιεχωβά δεν έχει απέναντί του μόνο τον Μάρτυρα του Ιεχωβά αλλά ολόκληρη την Οργάνωσή του. Μια Οργάνωση που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Γιατί από την νηπιακή σχεδόν ηλικία, τους εκπαιδεύει σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ πώς να διεξάγουν τον διάλογο και να αποφεύγουν τις δυσκολίες και τις κακοτοπιές. Τους έχει προμηθεύσει και έντυπα τα οποία έχουν έτοιμες τις απαντήσεις σε οτιδήποτε συζητείται στον διάλογο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αλλά τους έχει έτοιμα και τα χωρία (κομμάτια) της Γραφής – τα οποία πολλές φορές ελάχιστη σχέση έχουν με το υπό συζήτηση θέμα – με τα οποία «βομβαρδίζουν» τον «αντίπαλο» και έτσι όχι μόνο δεν τον αφήνουν να πάρει ανάσα αλλά δημιουργούν και την ψευδαίσθηση της υπεροχής του Μάρτυρα του Ιεχωβά ιδιαίτερα στην γνώση της Γραφής. Γι’ αυτό και έχει επικρατήσει να λέγεται, πως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι άριστοι γνώστες της Γραφής.

Εκεί βέβαια που γίνεται ανηλεής «βομβαρδισμός» του «αντιπάλου» είναι στο διάλογο στο διαδίκτυο (internet). Επειδή όλοι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν προμηθευτεί από την Οργάνωσή τους CD στο οποίο έχουν έτοιμα Γραφικά χωρία για το οποιοδήποτε θέμα. Και έτσι το μόνο κόπο που έχουν να κάνουν είναι να αντιγράψουν το κατεβατό αυτών των Γραφικών χωρίων.

Να φέρουμε ένα παράδειγμα. Συζητείται π.χ. το θέμα για την Αγία Τριάδα. Στην Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ) δηλαδή την Καινή Διαθήκη των Μαρτύρων του Ιεχωβά και στις τελευταίες σελίδες της έχει περιεχόμενα που επιγράφονται «Γραφικά Θέματα για συζήτηση». Στην λέξη Τριάδα λοιπόν, μετρήσαμε πάνω από 40!! χωρία της Γραφής έτοιμα προς χρήση. Την στιγμή λοιπόν που ο «καημένος» ο Ορθόδοξος πιστός πασχίζει να βρει στην Γραφή έστω και ένα χωρίο για να απαντήσει, ο Μάρτυρας του Ιεχωβά έχει ολόκληρο «οπλοστάσιο»! «Ξύλινα σπαθιά» εναντίον «πυρηνικών βομβών»!!

Αν παρόλα αυτά ο πιστός καταφέρει και φέρει τον Μάρτυρα του Ιεχωβά σε δύσκολη θέση ώστε να μην μπορεί να του απαντήσει, κανένα πρόβλημα πάλι για τον Μάρτυρα του Ιεχωβά. Ξεφεύγει άνετα «πηδώντας» σε άλλο θέμα ή επικαλείται πως θα το κοιτάξει το θέμα για να το συζητήσουν την επόμενη φορά με αποτέλεσμα σχεδόν πάντα να ξεχνιέται το θέμα στο οποίο ήρθε σε δεινή θέση.

Συμπέρασμα πρώτο λοιπόν: ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΑΜΕ.

Πάμε τώρα να δούμε πως εύκολα και απλά θα κάνουμε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά όχι μόνο να μην έχουν τι να μας απαντήσουν αλλά να το «βάλουν στα πόδια σαν λαγοί».

Και για να τους δείξουμε πως δεν τους φοβόμαστε θα «παίξουμε στο δικό τους γήπεδο» χρησιμοποιώντας αποκλειστικά, ΜΟΝΟ έντυπα της Οργάνωσής τους!

Θα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν:

1. Το έντυπο «Μπορείτε να ζείτε για πάντα στον Παράδεισο στη Γη» γνωστό και ως «Μπορείτε να ζείτε» έκδοσης 1993, που περιέχει σχεδόν όλη την διδασκαλία και τα πιστεύω των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

2. Την Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ) έκδοσης 1993, δηλαδή την Καινή Διαθήκη των Μαρτύρων του Ιεχωβά που βασίζεται κυρίως στο Ελληνικό κείμενο των Γουέστκοτ και Χορτ.

3. Μπ. Φ. Γουέστκοτ και Φ. Τζ. Α. Χορτ. Βιβλικοί ερευνητές του 19ου αιώνα που το 1881 εξέδωσαν την Καινή Διαθήκη βασισμένοι στα υπάρχοντα χειρόγραφα που διασώθηκαν από την αρχή του Χριστιανισμού. Το κείμενο της Καινής Διαθήκης τους υπάρχει στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.whdc.bible.com/

4. Το περιοδικό «Σκοπιά» το επίσημο όργανο της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά μέσω του οποίου διοχετεύεται η διδασκαλία της.

Ο «ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΣΑΡΚΑ»

Κάθε φορά που τυχαίνει να ασχολούμαστε με το εν λόγω θέμα δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε ένα αυθόρμητο χαμόγελο που σχηματίζεται στα χείλη μας όταν θυμόμαστε την συμπεριφορά που επέδειξαν δύο Μάρτυρες του Ιεχωβά με τους οποίους είχαμε διάλογο πριν κάμποσα χρόνια. Ίδρωναν και ξεΐδρωναν προσπαθώντας να μας απαντήσουν, άνοιγαν και ξανάνοιγαν τα βιβλία της Οργάνωσης τους μήπως βρουν κάποια απάντηση, αλλά φευ(δυστυχώς)! Απάντηση δεν ερχόταν από πουθενά! Ώσπου τους λυπηθήκαμε και αλλάξαμε θέμα συζήτησης για να συνεχιστεί ο διάλογος.

Ας δούμε τώρα την αιτία του ιδρώματος και του ξεϊδρώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Στο βιβλίο της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Μπορείτε να ζείτε» υπάρχει το κεφάλαιο 17 το οποίο φέρει τον τίτλο «Η Επάνοδος του Χριστού – Πως γίνεται Ορατή;».

Όπως γίνεται αντιληπτό από τον τίτλο, το κεφάλαιο 17 ασχολείται με την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Το ερώτημα που θέτει η Οργάνωση είναι, αν αυτή θα είναι ορατή ή αόρατη στα ανθρώπινα μάτια. Στην σελίδα 143 του «Μπορείτε να ζείτε» η Οργάνωση υποστηρίζει πως η επάνοδός του θα είναι αόρατη στα ανθρώπινα μάτια αφού ο Χριστός θα επανέλθει χωρίς σάρκα. Ιδού και το σχετικό ντοκουμέντο:

Βιβλίο Μαρτύρων του Ιεχωβά, «Μπορείτε να ζείτε» σελ. 143 : Ο Χριστός δεν θα έρθει στην Δευτέρα Παρουσία με ανθρώπινη σάρκα!

Συμφωνεί άραγε η Γραφή με αυτά που υποστηρίζει η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, πως η επάνοδος του Χριστού θα γίνει χωρίς σάρκα;

Ας δούμε λοιπόν τι γράφει η Δεύτερη Επιστολή του Ευαγγελιστή Ιωάννη στον στίχο 7.

Και πρώτα στο αρχαίο κείμενο από την Καινή Διαθήκη των Γουέστκοτ και Χορτ:

7 «ότι πολλοὶ πλάνοι εξήλθον εις τον κόσμον, οι μὴ ομολογούντες Ιησούν Χριστόν ερχόμενον εν σαρκὶ· ούτος εστιν ο πλάνος και ο αντίχριστος.»

Ας δούμε τώρα, πως το μεταφράζει το παραπάνω Γραφικό χωρίο η Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ) δηλαδή η Καινή Διαθήκη των Μαρτύρων του Ιεχωβά που βασίζεται στους Γουέστκοτ και Χορτ:

Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ), 2 Ιωάννου στίχος 7 : Είναι απατεώνες αυτοί που δεν ομολογούν πως ο Χριστός θα έρθει με ανθρώπινη σάρκα!!

Τι μας λένε λοιπόν και τα δύο παραπάνω αποσπάσματα; Πως είναι πλάνοι και αντίχριστοι όσοι δεν ομολογούν πως Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΑΡΚΑ!!!

Καταλάβατε τώρα τον λόγο του ιδρώματος και του ξεϊδρώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά; Τι μπορούσαν να πούνε οι καημένοι όταν τους είχε «κρεμάσει» η ίδια η Οργάνωσή τους με τα ψέματά της;!!!

Πιθανόν να σας πούνε:

«Εδώ ο Ευαγγελιστής Ιωάννης εννοεί τον Χριστό που ήρθε σαν άνθρωπος στη γη και αρνήθηκαν κάποιοι την ανθρώπινη αυτή παρουσία του».

Μακάρι να σας το πούνε αυτό! Γιατί τότε θα τους γελοιοποιήσετε και θα τους διασύρετε τελείως, αποδεικνύοντας πόσοι αγράμματοι και αστοιχείωτοι είναι, αφού είναι άλλωστε γνωστό το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο της πλειονότητας των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Και αυτό θα το καταφέρετε για τους παρακάτω δύο λόγους:

1. Αν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης εννοούσε τον ερχομό του Χριστού πριν 2000 χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ την μετοχή «ερχόμενος» αλλά την μετοχή «εληλυθότα»!!

Και δεν χρειάζεται ούτε φιλολόγους να ρωτήσουμε ούτε κανέναν αφού μπορεί να μας βοηθήσει για μία ακόμη φορά η Αγία Γραφή. Και κατά σύμπτωση θα μας βοηθήσει ο ίδιος ο Ευαγγελιστής Ιωάννης όχι όμως στην Δεύτερη επιστολή του αυτή τη φορά αλλά στην Πρώτη, στο κεφάλαιο 4, στίχος 2 όπου μας μιλάει για την πρώτη παρουσία του Χριστού πριν 2000 χρόνια.

Ας δούμε πρώτα το αρχαίο κείμενο από Καινή Διαθήκη των Γουέστκοτ και Χορτ:

2 «εν τούτω γινώσκετε το πνεύμα του θεού· παν πνεύμα ο ομολογεί Ιησούν Χριστόν εν σαρκί εληλυθότα εκ του θεού εστίν»

Για να δούμε τώρα πως μεταφράζει την μετοχή «εληλυθότα» η Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ):

Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ), 1 Ιωάννου 4,2 : Ο Χριστός «έχει έρθει» (εληλυθότα) με σάρκα

Από το παραπάνω ντοκουμέντο λοιπόν διαπιστώνουμε πως η Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ) αποδίδει την μετοχή «εληλυθότα» ως «έχει έρθει».

2. Αφήσαμε για τελευταίο και καλύτερο την απόδοση στην Νεοελληνική της μετοχής «ερχόμενος» από την ίδια Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Μετοχή που βρίσκεται στα Ευαγγέλια όταν περιγράφουν την θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα και περιέχεται στην γνωστή σε όλους φράση «ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου» Κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 21, στίχος 9.

Ως εξής λοιπόν την αποδίδει η Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ): «ευλογημένος είναι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ στο όνομα του Ιεχωβά». Και για να μην υπάρξει καμία ένσταση και αμφισβήτηση ακολουθεί το ντοκουμέντο από την Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ):

Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ), Ματθαίος 21,9 : Ευλογημένος «αυτός που έρχεται» (ερχόμενος)

Και αφήστε μετά από όλα αυτά τους Μάρτυρες του Ιεχωβά να ιδρώνουν και να ξεϊδρώνουν!!!

Ο «ΟΡΘΙΟΣ ΠΑΣΣΑΛΟΣ»

Αν και επί δεκαετίες οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σέβονταν τον Σταυρό του Κυρίου όπως οι περισσότεροι Χριστιανοί, ξαφνικά έγιναν από τους χειρότερους εχθρούς του σε τέτοιο σημείο μάλιστα – ας μας επιτραπεί η έκφραση – να τους πιάνει «λύσσα» όταν αναφέρονται σ’ αυτόν.

Και όχι μόνο τον απέρριψαν αλλά αποφάνθηκαν πως ο Χριστός δεν σταυρώθηκε σε Σταυρό που είχε το γνωστό σχήμα δηλαδή δύο ξύλα ένα οριζόντιο και ένα κάθετο με απλωμένα τα δυο του χέρια πάνω στο οριζόντιο ξύλο, αλλά σε ένα όρθιο μονό πάσσαλο με ενωμένα τα δυο του χέρια πάνω από το κεφάλι του σε σχήμα ανάτασης.

Δημοσιεύουμε ευθύς αμέσως – για να γίνουμε κατανοητοί – φωτογραφία που δείχνει τον Χριστό σταυρωμένο σύμφωνα με την διδασκαλία της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Είναι από το περιοδικό τους την «Σκοπιά» της 1ης Οκτωβρίου 2006, σελίδα 21:

Περιοδικό των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» της 1ης Οκτωβρίου 2006, σελίδα 21: Εικόνα με τον Χριστό σταυρωμένο σε όρθιο μονό πάσσαλο, με ένα καρφί στα χέρια του και την επιγραφή πάνω από τα χέρια του

Παρατηρώντας λοιπόν τον τρόπο σταύρωσης του Χριστού που δέχεται η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά παρατηρούμε τα εξής δύο σημεία. Πρώτον, τα χέρια του Χριστού είναι ενωμένα και καρφωμένα με ΕΝΑ ΚΑΡΦΙ πάνω από το κεφάλι του. Δεύτερον, η πινακίδα που γράφει «Ιησούς ο Ναζωραίος ο Βασιλεύς των Ιουδαίων» βρίσκεται ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.

Για να δούμε τώρα τι λέει η Αγία Γραφή; Με ΕΝΑ ΚΑΡΦΙ άραγε κάρφωσαν τα χέρια του Χριστού; Η πινακίδα βρίσκονταν ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ;

Και όπως έχουμε πει και πιο πάνω θα χρησιμοποιήσουμε για μία ακόμη φορά την δική τους την Καινή Διαθήκη δηλαδή την Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ). Παραθέτουμε σε φωτοτυπία απόσπασμα της, από το Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 20, στίχοι 24 – 25 που αφορά τις αμφιβολίες του «άπιστου» Θωμά περί της Ανάστασης ή μη του Κυρίου:

Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ), Ιωάννης 20,24 – 25 : «Αν δεν δω στα χέρια του το αποτύπωμα των καρφιών!!»

Τι λέει λοιπόν ο Θωμάς; «Αν δεν δω στα ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΡΦΙΩΝ…»!!!

Που το βρήκαν λοιπόν αυτοί το ένα καρφί; Καινούργιο ίδρωμα και ξεΐδρωμα λοιπόν των Μαρτύρων του Ιεχωβά!!

Πιθανόν να σας πούνε:

1. «Πως η εικόνα του Χριστού που δημοσιεύει η «Σκοπιά» απηχεί την αντίληψη του καλλιτέχνη».

Δείξτε τους τότε το παρακάτω ντοκουμέντο που είναι από τη «Σκοπιά» της 15ης Αυγούστου 1970, σελίδα 512 στο οποίο η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά δέχεται πως η εικόνα που δημοσιεύει δείχνει τον τρόπο που σταυρώθηκε ο Χριστός! Γράφει επί λέξει για την εικόνα: «Αυτό αποτελεί μόνο την αντίληψη ενός καλλιτέχνου, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ»!!!!

Ορίστε και η απόδειξη:

Περιοδικό των Μαρτύρων του Ιεχωβά της «15ης Αυγούστου 1970, σελίδα 512: Είναι πολύ δυνατόν ο Χριστός να σταυρώθηκε με ένα καρφί και την επιγραφή πάνω από τα χέρια του!!

Ξανά πάλι ίδρωμα και ξεΐδρωμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά!!

Πιθανόν να σας πούνε:

2. «Πως ο Θωμάς μιλώντας για καρφιά δεν εννοεί μόνο για τα χέρια του Χριστού αλλά και για τα πόδια του».

Την αστειότητα και γελοιότητα αυτή, την υποστηρίζει και η ίδια η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο ντοκουμέντο που μόλις δημοσιεύσαμε και μπορείτε να το διαπιστώσετε «ιδίοις όμμασι».

Δεν χρειάζεται να συνεχίσετε τον διάλογο καθόλου επ’ αυτού, γιατί αν συνέβαινε αυτό δεν υπήρχε λόγος να το αποκρύψει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης. Το μόνο που θα τους πείτε για να τους δείξετε την αστειότητα και γελοιότητα καθώς και το αστήρικτο του ισχυρισμού τους είναι το εξής: «Αν θέλετε να αρχίσουμε τα ανέκδοτα και να σταματήσουμε τον διάλογο, δεν έχουμε καμιά αντίρρηση».

Άλλωστε το κλασσικό σλόγκαν των Μαρτύρων του Ιεχωβά όταν συζητάς μαζί τους είναι: «Που το γράφει μέσα αυτό η Αγία Γραφή;»

Οπότε επιστρέψτε το πίσω σ’ αυτούς και αφήστε τους όπως είπαμε να ιδρώνουν και να ξεϊδρώνουν!!

Και πάμε τώρα να δούμε σε ποιο σημείο ακριβώς βρισκόταν η πινακίδα που τοποθετήθηκε πάνω στο Σταυρό του Χριστού η οποία σημειωτέον πρέπει να ήταν και αρκετά μεγάλη αφού σύμφωνα με την Γραφή έγραφε σε τρεις γλώσσες – Εβραϊκά, Ελληνικά και Λατινικά – την γνωστή φράση «Ιησούς ο Ναζωραίος ο Βασιλεύς των Ιουδαίων». Σύμφωνα με την εικόνα που δημοσιεύει η «Σκοπιά» και βάσει λογικής βεβαίως η πινακίδα βρίσκεται πάνω από τα χέρια του Χριστού. Και λέμε βάσει λογικής γιατί δεν ήταν δυνατόν να είναι πάνω από το κεφάλι του Χριστού αφού εκεί υπήρχαν τα τεντωμένα και ενωμένα χέρια του σε σχήμα ανάτασης. Ποιος λοιπόν θα μας λύσει την απορία; Μα ποιος άλλος από την ίδια την Γραφή. Τι λένε άραγε οι τέσσερις Ευαγγελιστές επ’ αυτού;

Κατά σειρά λοιπόν:

1. Ο Ευαγγελιστής Μάρκος λέει πως η επιγραφή (πινακίδα) ήταν γραμμένη από πάνω, Μάρκος 15:26

2. Ο Ευαγγελιστής Μάρκος λέει πως υπήρχε μια επιγραφή (πινακίδα) από πάνω του, Λουκάς 23:38

3. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης λέει πως ο Πιλάτος έγραψε την επιγραφή (πινακίδα) και την έβαλε πάνω στον Σταυρό, Ιωάννης 19:19.

Σύμφωνα λοιπόν με τους τρεις Ευαγγελιστές το ζήτημα που ακριβώς ήταν η πινακίδα, δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο.

Ποιος Ευαγγελιστής μας έμεινε. Μα φυσικά ο Ματθαίος. Ήταν ανάγκη να υπάρχει και αυτός! Γιατί χωρίς αυτόν θα την είχαν «ψιλογλιτώσει» οι Μάρτυρες του Ιεχωβά που ισχυρίζονται πως ο Χριστός σταυρώθηκε σε ένα όρθιο πάσσαλο με τα χέρια στην ανάταση.

Τι λέει άραγε ο Ματθαίος; ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ (ΠΙΝΑΚΙΔΑ);

Ας τον αφήσουμε να μας το πει ο ίδιος από την Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ) πάντα:

«Επίσης, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ τοποθέτησαν γραπτή την κατηγορία εναντίον του: “Αυτός είναι ο Ιησούς, ο Βασιλιάς των Ιουδαίων”» Κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 27, στίχος 37.

Και για τους «άπιστους Θωμάδες» δημοσιεύουμε πάραυτα την φωτοτυπία από την Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ):

Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ), Ματθαίος 27, 37 : «Πάνω από το κεφάλι του τοποθέτησαν γραπτή την κατηγορία (επιγραφή)»

Αφού λοιπόν ο Ματθαίος μας λέει πως επιγραφή (πινακίδα) μπήκε ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ πως ακριβώς έγινε αυτό; Μπορούν να μας το πούνε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά; Την κάρφωσαν δηλαδή πάνω στα απλωμένα χέρια του;!!!!!

Όλος λοιπόν ο μύθος και η απάτη της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά για σταύρωση του Χριστού σε όρθιο μονό πάσσαλο καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

Ενώ αν ο Χριστός σταυρώθηκε με το γνωστό τρόπο που όλοι γνωρίζουμε σε διπλό ξύλο με τα χέρια στην έκταση η επιγραφή (πινακίδα) χωράει άνετα πάνω από το κεφάλι του επιβεβαιώνοντας και τον Ευαγγελιστή Ματθαίο.

Πιθανόν να σας πουν …. τίποτα!!! Ότι και να προσπαθήσουν να σας πουν να τους πείτε, πως ανέκδοτα δεν δέχεστε σε ένα σοβαρό θεολογικό διάλογο.

Και να θυμάστε. Δεν είστε ποτέ μόνοι σας. Έχετε πάντα μαζί σας τον «Αντιαιρετικό». Ότι χρειαστείτε και όποτε το χρειαστείτε σε σχέση με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά θα το έχετε αμέσως.

Καλή δύναμη λοιπόν και μακάρι ο Θεός να φωτίσει τους πλανεμένους μας αδελφούς να επιστρέψουν στην αληθινή Εκκλησία Του.

Πηγή: antiairetikos

38 Σχόλια

 1. Τυχαία ανακάλυψα την τόσο ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα σας. Συγχαρητήρια για το έργο που επιτελείτε. Ευχαριστώ που φιλοξενήσατε το άρθρο μου. Ότι χρειαστείτε για τους ΜτΙ είμαι στην διάθεσή σας.

  Μετά τιμής
  Χρήστος – αντιαιρετικός

 2. Ευχαριστούμε για τα καλά σχόλια. Και η δική σας δουλειά στο συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ καλή.

 3. ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ http://www.youtube.com/watch?v=v3uqE7JaQAk&feature=feedlik

 4. αγαπητε Χρηστο εχω ενα συγγενη μτι που προσπαθω ματαια να τον ξυπνησω ειναι τοοσο ποτισμενοι που ειναι πολυ δυσκολο… οτι στοιχεια του βρω μου λεει παντα θα ρωτησω τον πρεσβυτερο κ θα σου πω παντα βρισκουν μια απαντηση.. ομως οταν τους ανεφερα τη μεταγγιση αιματος δεν πηρα ποτε απαντηση. Η Αγια μας γραφη λεει ξεκαθαρα να απεχουμε απ το αιμα. οποτε κ ενας κρεοπωλης μαρτυρας του ιεχωβα θα πρεπει να αποκοπεο εφοσον εχει επαφη με το αιμα. ερμηνευοθν τη Γραφη οπως τους συμφερει αφηνουν τα παιδια τους να πεθαινουν ειναι δυνατον να θελει ο Θεος κατι τετοιο; ΟΧΙ! μαλλον ο διαβολος! απαγορευουν το αιμα κ επιτρεπουν τη μεταμοσχευση! ελεος! με τι σκεπτικο; σιγουρα οχι του Θεου. π.χ το 80

  • Αγαπητή μου Χριστίνα, δυστηχώς ή ευτυχώς εμείς δεν μπορούμε να «ξυπνήσουμε» κανέναν και ούτε να τους αλλάξουμε το πιστεύω τους. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι άνθρωποι που μεγαλώνουν με έναν ψυχαναγκασμό (να ντύνονται πάντα καλά, να κουβαλούν συνεχώς κάτι από την Σκοπιά, να μην κάνουν παρέα με κοσμικούς κτλ). Όπως καταλαβαίνεις, αυτή η διαφορετικότητα τους κάνει να δένονται μεταξύ τους και να μην ακούν εσένα που τους μιλάς. Χρειάζονται πολύ αγάπη και άπειρη κατανόηση σχετικά με αυτό που πιστεύουν, μην του πηγαίνεις συνεχώς κόντρα, μην του λες πως δεν είναι στην αλήθεια, μην τον στριμώχνεις…Δώσε του την ευκαιρία να ρωτήσει τους δικούς του, μάλιστα κάνε την ανατροπή να του το προτείνεις εσύ. Άκουσε αυτά που έχει να σου πει και μην στέκεσαι απέναντι αλλά δίπλα του. Όλα αυτά με την προυπόθεση πως γνωρίζεις καλά την δική σου πίστη, πως δεν θα σε επηρεάσει, δεν θα σε στριμώξει εκείνος. Αν δυσκολεύεσαι να απαντήσεις, βρες κάποιον που ασχολείτε με τους Μάρτυρες μεθοδικά και άφησε τον είτε να σε συμβουλεύσει είτε να σε βοηθήσει στην αντιμετώπιση.

 5. τοις εκατο απο το συκωτι ειναι αλλα το επιτρεπουν! ρε παιδια συνεχως λετε το γραφει στη γραφη και το γραφει. δειξτε μου λοιπον που λεει να αφηνουμε τους ανθρωπους να πεθαινουν ενω υπαρχει τροπος να σωθουν;;;; θα τελειωσω με το τιτλο τοθ δικου σας περιοδικου… ΞΥΠΝΑ… ΤΕ!!!!

 6. Κατ’ εμέ οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη συμπάθεια κι όχι με μεσαιωνική προπαγάνδα. Τι θέλω να πω για να μην παρεξηγηθώ; Έχει περάσει από τις οικογένειές μας ότι όταν μας χτυπάνε την πόρτα ΜτΙ τους διαολοστέλνουμε και τους κλείνουμε την πόρτα κατάμουτρα ή αν τους αντιληφθούμε στον δρόμο τους προπηλακίζουμε. Λάθος μεγάλο. Γιατί όπως έχω διαβάσει από ιστορίες πρώην μελών της «οργάνωσης», όταν τους προπηλακίζανε ιερείς ή «φονταμενταλιστές» Ορθόδοξοι πιστοί, αυτοί πεισμώνανε περισσότερο και η «πίστη» τους στην οργάνωση θωρακιζότανε ακόμα πιο πολύ και κάθε φορά ήταν πιο πεπεισμένοι ότι η «θρησκεία» τους είναι «καθαρή» και για αυτό εκδιώκονται. Κατά τη γνώμη μου η Ορθόδοξη Εκκλησία θα έπρεπε να έχει πιο οργανωμένη στρατηγική στο να προστατέψει το ήδη υπάρχον ποίμνιό της και να επαναφέρει στους κόλπους της τους παραστρατημένους ΜτΙ. Για να τους προστατέψει θα πρέπει να τους εκπαιδεύσει και να τους ενημερώσει μέσω της κατήχησης σε απλά θεολογικά ζητήματα και θέματα πίστεως όπως π.χ. το Σύμβολο της Πίστεως (filioque) που οι περισσότεροι πιστοί αγνοούν. Ή μήπως δεν είναι έτσι;
  Η αλήθεια είναι ότι όποιος νομίζει ότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με τους ΜτΙ απλά μπορεί να τους κλείσει την πόρτα χαμογελώντας τους και όχι επειδή μπορεί να σου κάνουν μάγια και να σε παρασύρουν ή αυτό που άκουγα όταν ήμουν παιδί ότι φοράνε βαμβάκι στα αυτιά για να μην σε ακούν όταν μιλάς. Απλά όπως και ο diavatis παραπάνω αναφέρει ότι «από μικρή ηλικία κατηχούνται στις συναθροίσεις τους και παπαγαλίζουν αυτά που τους έχουν μάθει εφοδιάζοντάς τους με φυλλάδια ερωτήσεων-απαντήσεων για να προσηλυτίσουν και να συμπαρασύρουν κι άλλους στην πλάνη τους, είναι αυτονόητο ότι μόνο κάποιος που ασχολείται με μεθοδικά με αιρέσεις θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί μαζί τους.

  Εγώ προσωπικά παρ’ όλο που διαβάζω τακτικά και μέσω του διαδικτύου αντιαιρετικά άρθρα δεν νοιώθω ότι μπορώ να τους αντικρούσω για αυτό και πολύ ευγενικά τους αποφεύγω. Θα ήθελα όμως να «εκπαιδευτώ» και να κατηχηθώ έναντι των αιρετικών.
  Πάντα όμως με συμπόνοια και κατανόηση. Ευχαριστώ πολύ.

 7. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας και με αρκετά σημεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους Ορθόδοξους αδελφούς μας ώστε να αντιμετωπίσουν κάποιον Μάρτυρα του Ιεχωβά. Μετά από τέσσερα συναπτά έτη, όπου ασχολούμαι με την αίρεση των Μαρτύρων, έχοντας την ευλογία να δω αρκετούς να επιστρέφουν στην αληθινή Εκκλησία του Χριστού μας, στην Ορθοδοξία, θα ήθελα να εκφράσω την συμπάθειά μου προς τους πλανεμένους αδελφούς μας. Αν κάποιος θελήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «αντιμετώπιση» των ΜτΙ, θα μπορούσα να βοηθήσω.
  Το κυριότερο που θέλω να ζητήσω είναι να δώσετε αγάπη σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το αν είναι πλανεμένοι ή όχι…Οι πλανεμένοι μας έχουν ανάγκη!
  Με πολλή αγάπη,
  Βασιλική

 8. θελω να κανω μια ερωτηση στους Μαρτυρες του Ιεχωβα. Το 1930 ο «ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΗΜΟΣ ΔΟΥΛΟΣ» μας γραφει στο βιβλιο ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ σελ 65 «Ειναι γραφικως αποδεδειγμένο οτι η δευτερα παρουσια του Κυριου μας Ιησου εχει πραγματοποιηθει το 1874». Πρωην Μαρτυρες του ιεχωβα που αποσυνταυτηστηκαν απο το κινημα το 1925 επειδη η προφητεια για την ανασταση των Εβραιων πριγγηπων αποδειχθηκε ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΑ κριτικαραν την «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ» και την ημερομηνια 1874 ως αντιγραφικη. Απο τοτε και υστερα ο «ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΗΜΟΣ ΔΟΥΛΟΣ» αλλαξε την ημερομηνια απο 1874 στο 1914 και το παρουσιασε ως επιφωτηση και καινουριο φως (και οι δυο ημερομηνιες εισηχθησαν απο τον Πυραμιδολατρη Ρωσσελ). Η ερωτηση ειναι η εξης: περιμενετε τους αποστατες πρωην αδελφους σας για να σας πουν ποιο ειναι το «ΝΕΟ ΦΩΣ»? Δευτερον, αφου ο Ιησους περιελθων την γην βρηκε μονο τους Μαρτυρες του Ιεχωβα σωστους και τους διαλεξε το 1919 γιατι το «ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΣΩΜΑ» αυτης της θρησκειας συνεχιζει τις ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του Ρωσσελ σαν να μη περασε μια μερα? Γιατι το 1980 αποκοψατε εναν απο τους Αρχηγους σας τον Ρειμοντ Φρανς επειδη ειπε οτι η κατανοηση για την «ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 1914» ηταν αναληθης. τωρα που το παραδεχθηκατε οτι τελικα κανατε λαθος και στην ΓΕΝΙΑ θα ζητησετε συγνωμη απο τα πρωην μελη σας οπως τον Ρεημοντ Φρανς? Η μηπως αποδεχεστε κρυφα οτι τελικα η κριτικη των «ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ» ειναι καθε φορα το «ΝΕΟ ΦΩΣ» της Οργανωσης σας ?

 9. Χαιρετε, στη δουλεια μου μια κοπελα που ειναι μαρτυς του ιεχωβα προσεγγησε μια κυρια με πολλα προβληματα η οποια ειναι και μονη της και χθες το βραδυ την ειδα με μια οικογενεια μαρτυρων. Ειναι πιθανοτατα προσυλητισμος. Εχετε κατι να με συμβουλεψετε?

  • Αν έχει αρχίσει ήδη να λειτουργεί η πλύση εγκεφάλου των ΜτΙ, προς την κυρία, είναι δύσκολο να γίνει κάτι. Ίσα – ίσα οτιδήποτε αρνητικό ειπωθεί για την Οργάνωση θα εκληφθεί ως θετικό, γιατί οι ΜτΙ θα της έχουν πει, πως ο διάβολος θα προσπαθήσει να την παραπλανήσει! Το μόνο που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να αποδειχθεί με στοιχεία πως η Οργάνωση ψεύδεται. Τέτοια στοιχεία υπάρχουν στο άρθρο μου “ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑantiairetikos.blogspot.com/2013/03/blog-post_10.html” τα οποία είναι από τα έντυπα των ΜτΙ. Μπορούν λοιπόν αυτά τα στοιχεία να εκτυπωθούν και να επιδειχθούν στους ΜτΙ, αν η κυρία το επιθυμεί. Αν οι ΜτΙ τα αμφισβητήσουν, ας φέρουν τα αντίστοιχα έντυπα, όπου θα φανεί η αλήθεια.

   Στις 5:32 μ.μ. Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017, ο/η Ηλιαχτιδα έγραψε:

   #yiv1503316825 a:hover {color:red;}#yiv1503316825 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv1503316825 a.yiv1503316825primaryactionlink:link, #yiv1503316825 a.yiv1503316825primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv1503316825 a.yiv1503316825primaryactionlink:hover, #yiv1503316825 a.yiv1503316825primaryactionlink:active {background-color:#11729E;color:#fff;}#yiv1503316825 WordPress.com Dimis commented: «Χαιρετε, στη δουλεια μου μια κοπελα που ειναι μαρτυς του ιεχωβα προσεγγησε μια κυρια με πολλα προβληματα η οποια ειναι και μονη της και χθες το βραδυ την ειδα με μια οικογενεια μαρτυρων. Ειναι πιθανοτατα προσυλητισμος. Εχετε κατι να με συμβουλεψετε?» | |

 10. ..επίσης εχουν αφαιρεθεί :
  Ματθαίος 17:21 ,
  Ματθαίος. 18:11,
  Μάρκος 11:26,
  Ιωάννης 5:4, και άλλα.

 11. Ευαγγέλιον Ιωάννου , πρώτο χωριο , πρώτο στίχο : και Θεος η ν ο Λόγος. Ίδιο χωριο , δέκατο τέταρτο στίχο : και ο Λογος εγένετο σ α ρ ξ και ε σ κ η ν ω σ ε ν εν ημίν ….

 12. Απόστολος των εθνών , πρώτη προς Τιμόθεον επιστολή , γ’ χωριο , δέκατο εκτο στίχο : ομολογουμένως μεγα εστί το της ευσεβειας μυστηριον. Θεός ε φ α ν ε ρ ω θ η εν σ α ρ κ ι , ….

 13. Ιω. 1,2 καὶ ἡ ζ ω η ἐ φ α ν ε ρ ω θ η , καὶ ἑωράκαμεν καὶ μαρτυροῦμεν καὶ ἀπαγγέλλομεν ὑμῖν τὴν ζ ω η ν τὴν α ι ω ν ι ο ν , ἥτις ἦ ν πρὸς τὸν πατέρα καὶ ἐ φ α ν ε ρ ω θ η ημιν .

 14. Απο την ίδια πάντοτε επιστολή , γ’ χωριο , όγδοο στίχο : εἰς τοῦτο ἐ φ α ν ε ρ ω θ η ὁ υἱὸς τοῦ Θεοῦ ἵνα λύσῃ τὰ ἔργα τοῦ διαβόλου.

 15. Ιω. 4,1 Ἀγαπητοί, μ η παντὶ πνεύματι πιστεύετε, ἀλλὰ δοκιμάζετε τὰ πνεύματα ε ι ἐ κ τοῦ Θεοῦ ἐστιν, ὅτι πολλοὶ ψ ε υ δ ο π ρ ο φ η τ α ι ἐξεληλύθασιν εἰς τὸν κόσμον.

 16. ἐν τούτῳ γινώσκετε τὸ πνεῦμα τοῦ Θεοῦ· πᾶν πνεῦμα ὃ ὁμολογεῖ Ἰησοῦν Χριστὸν ἐν σ α ρ κ ι ἐληλυθότα, ἐκ τοῦ Θεοῦ ἔστι·

 17. καὶ πᾶν πνεῦμα ὃ μ η ὁμολογεῖ τὸν Ἰησοῦν Χριστὸν ἐν σ α ρ κ ι ἐληλυθότα, ἐκ τοῦ Θεοῦ ο υ κ ἔστι

 18. Ιω. 4,9 ἐν τούτῳ ἐ φ α ν ε ρ ω θ η ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ ἐν ἡμῖν, ὅτι τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἀπέσταλκεν ὁ Θεὸς εἰς τὸν κόσμον ἵνα ζήσωμεν δι᾿ αὐτοῦ.

 19. Ιω. 5,20 οἴδαμεν δὲ ὅτι ὁ υἱὸς τοῦ Θεοῦ ἥκει καὶ δέδωκεν ἡμῖν διάνοιαν ἵνα γινώσκωμεν τὸν ἀληθινόν· καί ἐσμεν ἐν τῷ ἀληθινῷ, ἐν τῷ υἱῷ αὐτοῦ Ἰησοῦ Χριστῷ. οὗτός ἐστιν ὁ ἀληθινὸς Θεὸς καὶ ζ ω η α ι ω ν ι ο ς .

 20. Ὅτι πολλοὶ π λ α ν ο ι εἰσῆλθον εἰς τὸν κόσμον, οἱ μ ὴ ὁμολογοῦντες Ἰησοῦν Χριστὸν ε ρ χ ο μ ε ν ο ν ἐν σ α ρ κ ι ,οὗτός ἐστιν ὁ π λ α ν ο ς

 21. Αποκ. 1,7 Ἰδοὺ ἔ ρ χ ε τ α ι μετὰ τῶν νεφελῶν, καὶ ὄψεται αὐτὸν π α ς ( ο χ ι αορατως το 1914 όπως διαδίδει η οργανωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ) ὀφθαλμὸς καὶ οἵτινες αὐτὸν εξεκεντησαν

 22. Αποκ. 1,8 Ἐγώ εἰμι τὸ Α καὶ τὸ Ω , λέγει Κύριος ὁ Θεός , ὁ ὢν καὶ ὁ η ν καὶ ὁ ε ρ χ ο μ ε ν ο ς , ὁ παντοκράτωρ.

 23. Αποκ. 4,8 καὶ τὰ τέσσαρα ζῷα, ἓν καθ᾿ ἓν αὐτῶν ἔχον ἀνὰ πτέρυγας ἕξ, κυκλόθεν καὶ ἔσωθεν γέμουσιν ὀφθαλμῶν, καὶ ἀνάπαυσιν οὐκ ἔχουσιν ἡμέρας καὶ νυκτὸς λέγοντες· ἅγιος, ἅγιος, ἅγιος Κύριος ὁ Θεὸς ὁ παντοκράτωρ, ὁ ἦ ν και ο ὢν καὶ ὁ ε ρ χ ο μ ε ν ο ς .

 24. ποκ. 7,15 διὰ τοῦτό εἰσιν ἐνώπιον τοῦ θρόνου τοῦ Θεοῦ καὶ λατρεύουσιν αὐτῷ ἡμέρας καὶ νυκτὸς ἐν τῷ ναῷ αὐτοῦ. καὶ ὁ καθήμενος ἐπὶ τοῦ θρόνου σ κ η ν ω σ ε ι ἐπ᾿ αὐτούς.

 25. Τ ι προκύπτει από τα πιο πάνω τέσσερα χωρια ; Ο ε ρ χ ο μ ε ν ο ς εν σ α ρ κ ι Ιησούς Χριστός , ο οποίος ε ρ χ ε τ α ι μετά των νεφελών , αποκαλείται και ονομάζεται Κύριος και Θεός παντοκράτωρ , Α και Ω . Τ ι απαντά σ’ αυτό η οργανωση των μαρτύρων του Ιεχωβά , η οποια αρνείται και απορρίπτει τη Θ ε ο τ η τ α του Ιησού Χριστού ;

 26. Ισχυρίζεται η εν λόγω οργάνωση , ότι το όνομα του Θεού ειναι Ιεχωβά .Ιδού ποιο ειναι το όνομα του Θεού :

 27. Eξοδος,εδάφιο γ,στίχο 14,15 : Τι είναι το όνομα αυτού;Τι θέλω ειπείν προς αυτούς;Είπεν ο Θεός προς τον Μωυσην:Εγώ είμαι ο ΩΝ.Ουτως θέλεις ειπείν:Ο ΩΝ με απέστειλε προς υμάς.Τουτο μου εστίν όνομα αιωνιον. Ευαγγέλιον Ιωάννου,εδάφιο πρώτο,στίχο 18:Θεόν ουδείς εωρακε πωποτε.Ο μονογενης υιός, ο ΩΝ εις τον κόλπον του πατρός,εκείνος εξηγησατο.εδαφιο γ,στίχο 12:ουδείς ανεβη εις τον ουρανόν,ει μη ο καταβας εκ του ουρανού,ο υιός του ανθρώπου,ο ΩΝ εν τω ουρανώ. Απόστολος Παύλος,επιστολή προς Ρωμαίους,εδάφιο θ,στίχο 5:…. ο Χριστός το κατά σάρκα, ο ΩΝ επί πάντων Θεος ευλογητός εις τους α ι ω ν α ς .

 28. Δευτερη προς Κορινθιους επιστολη , ογδοο χωριο , ενατο στιχο : γινώσκετε γὰρ τὴν χάριν τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὅτι δι᾿ ὑμᾶς ἐπτώχευσε πλούσιος ΩΝ, ἵνα ὑμεῖς τῇ ἐκείνου πτωχείᾳ πλουτήσητε.

 29. Από την ίδια πάντοτε επιστολή , ενδέκατο χωριό , 31 στίχο : ὁ Θεὸς καὶ πατὴρ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ οἶδεν, ὁ ΩΝ εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας, ….

 30. Απόστολος Παύλος,επιστολή προς Εφεσίους,εδάφιο β,στίχο 4:Ο δε Θεός πλούσιος ΩΝ εν ελεει,δια την πολλήν αγάπην αυτού ην ηγαπησεν ημάς. Απόστολος Παύλος,επιστολή προς Εβραίους,εδάφιο πρώτο,στίχο 3:ος ΩΝ απαύγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού,….

 31. Τ ι παρατηρούμε ; ΩΝ ονομάζεται ο πατηρ , ΩΝ ονομάζεται ο υιός.

 32. Αποκαλυψις Ιωάννου , πρώτο χωριο , τέταρτο στίχο :Ιωάννης ἐκκλησίαις ταῖς ἐν τῇ Ἀσίᾳ· χάρις ὑμῖν καὶ εἰρήνη ἀπὸ Θεοῦ, ὁ ΩΝ καὶ ὁ ἦ ν ( Θεός η ν ο Λόγος ) καὶ ὁ ε ρ χ ο μ ε ν ο ς καὶ ἀπὸ τῶν ἑπτὰ πνευμάτων, ἃ ἐνώπιον τοῦ θρόνου αὐτοῦ,

 33. Ἐγώ εἰμι τὸ Α καὶ τὸ Ω, λέγει Κύριος ὁ Θεός, ὁ ΩΝ καὶ ὁ η ν ( Θεός η ν ο Λόγος ) καὶ ὁ ε ρ χ ο μ ε ν ο ς, ὁ παντοκράτωρ.

 34. καὶ τὰ τέσσαρα ζῷα, ἓν καθ᾿ ἓν αὐτῶν ἔχον ἀνὰ πτέρυγας ἕξ, κυκλόθεν καὶ ἔσωθεν γέμουσιν ὀφθαλμῶν, καὶ ἀνάπαυσιν οὐκ ἔχουσιν ἡμέρας καὶ νυκτὸς λέγοντες· ἅγιος, ἅγιος, ἅγιος Κύριος ὁ Θεὸς ὁ παντοκράτωρ, ὁ ἦ ν ( Θεός η ν ο Λόγος ) και ο ΩΝ και ο ε ρ χ ο μ ε ν ο ς

 35. Ο Ησαιας εγραψε : αγιος ,αγιος ,αγιος ,Κύριος Σαβαώθ ,πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης αυτου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: