• Ημερολόγιο
  Αγιολόγιο
  Νηστείες

  έτους 2 0 2 2 
  ΔΩΡΕΑΝ ΕΔΩ !!              English posts (World flag image: Salvatore Vuono)  • Εικονική
  Περιήγηση
   
  Virtual - tour !!

 • Η ενορία μας


  Ο περικαλής ναός μας βρίσκεται στην οδό

  Παπαστράτου 16 &
  Αγίου Στυλιανού 42
  Αθήνα, 11476


  Τηλέφωνο – Φαξ 
  210 – 6464274

  Χάρτες & οδηγίες πρόσβασης
  προς το ναό μας:  Δείτε
  εδώ


   
  Στείλτε μας μήνυμα

  ή στην ηλ. διέυθυνση:
  enas.diabatis at yahoo.gr

  Πιέστε εδώ, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μας

Τα μυστικά της ευχής “Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με”


 image

“ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ”

Όλη η τέχνη είναι αυτή ακριβώς. Είτε περπατάς είτε κάθεσαι, είτε στέκεσαι, είτε εργάζεσαι, είτε βρίσκεσαι στην εκκλησία, άσε τη προσευχή αυτή να γλιστρήσει από τα χείλη σου “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με” με τη προσευχή αυτή στην καρδιά σου θα βρεις εσωτερική ειρήνη και γαλήνη σώματος και ψυχής ( Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ)

Η ευχή του Ιησού είναι εργασία κοινή των αγγέλων και των ανθρώπων. Με την προσευχή αυτή οι άνθρωποι πλησιάζουν σύντομα την ζωή των αγγέλων. Η ευχή είναι η πηγή όλων των καλών έργων και αρετών και εξορίζει μακριά από τον άνθρωπο τα σκοτεινά πάθη. Σε σύντομο χρόνο κάνει τον άνθρωπο ικανό να αποκτήσει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Απόκτησε την, και πριν πεθάνεις θα αποκτήσεις ψυχή Αγγελική. Η ευχή είναι θεϊκή αγαλλίαση. Κανένα άλλο πνευματικό όπλο δε μπορεί να αναχαιτίσει τόσο αποτελεσματικά τους δαίμονες. Τους κατακαίει όπως η φωτιά τα βάτα. (Οσίου Παϊσίου Βελιτσκόφσκυ)

Λέγε ακατάπαυστα την ευχή “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με” με τη γλώσσα και με τον νου. Όταν η γλώσσα κουράζεται ας αρχίζει ο νους. Και πάλιν όταν ο νους βαρύνεται, η γλώσσα . Μόνον να μην παύεις. Λοιπόν όταν ευχόμενος κρατάει τον νου του να μην φαντάζεται τίποτα, αλλά προσέχει μόνον στα λόγια της ευχής. (Γέρων Ιωσήφ)

Δια της ευχής “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με” θα κερδίσεις το παν. Δια της ευχής καθαρίζεται ο άνθρωπος, λαμπρύνεται, αγιάζεται. Η ευχή είναι το σωσίβιο της ψυχής και του σώματος. Η ευχή είναι η βάση της τελειότητας. Θα λεπτυνθείτε και θα πετάτε με την ευχή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος σωτηρίας, καθαρισμού και αγιασμού από την νοερά προσευχή. Αυτή γέμισε τον παράδεισο από άγιους ανθρώπους (Γέροντας Αμφιλόχιος)

Να λέγεις παιδί μου την ευχή . “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με” , ημέρα και νύχτα συνέχεια. Η ευχή θα τα φέρει όλα, η ευχή περιέχει τα πάντα: αίτηση, παράκληση, πίστη, ομολογία, θεολογία κλπ. Η ευχή να λέγεται χωρίς διακοπή. Η ευχή θα φέρει ολίγον κατ’ ολίγον ειρήνη, γλυκύτητα, χαρά, δάκρυα. Η ειρήνη και η γλυκύτης θα φέρουν περισσότερον ευχή, και η ευχή κατόπιν, περισσοτέραν ειρήνη και γλυκύτητα κ.ο.κ. θα έρθει στιγμή που αν θα σταματάς την ευχή, θα αισθάνεσαι άσχημα. (Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης)

Να λέτε την ευχή. “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με” . Να τη λέτε μια-μια λέξη κατανοητά, καταληπτά. Να μην προχωρείτε στη δεύτερη λέξη , αν δεν καταλάβετε την πρώτη. Να τονίζεται περισσότερο το τελευταίο , δηλ ελέησόν με. Θα σας έρθει τώρα στην αρχή ραθυμία και και ύπνος και μετεωρισμός και αμέλεια αλλά εσείς γρήγορα να συνέρχεστε. ‘Όταν λέτε την ευχή , να θεωρείτε τον εαυτό σας τώρα στην αρχή , ότι είσθε στη κόλαση και να φωνάζετε κλαίοντας, ζητώντας το έλεος του Θεού. Μακριά από την απόγνωση, από την απελπισία και τα όμοια ταύτα. Κατά την ώρα της προσευχής να μην δέχεστε ούτε φαντασία , ούτε μορφή, ούτε εικόνα της Παναγίας και του Χριστού ή άλλου τινός Αγίου, ούτε και τις λέξεις της ευχής να βλέπετε νοερώς” (Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης)

Μάθετε να εργάζεσθε το κομποσκοινάκι. Το κομποσκοινάκι θα σας οδηγήσει εκεί που εσείς δεν γνωρίζετε σε ανώτερα επίπεδα θα σας οδηγήσει το κομποσκοινάκι. “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”

–Έχετε ένα πρόβλημα; “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”

–Έχετε έναν πειρασμό με τον άλλον, με τον γείτονα σας, με τους φίλους σας κ.ο.κ. “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”. Η ευχή θα σας δώσει τη λύση του προβλήματος σας λύσιν του αδιεξόδου όπου ευρίσκεστε. Το κομποσκοινάκι λοιπόν “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με” (Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης)

Όλοι οι Άγιοι Πατέρες φωνάζουν την πρώτη θέση στη ζωή του κάθε χριστιανού την κατέχει η προσευχή. Θέλεις να κάνεις κατάσταση; Προσεύχου. Θέλεις να σωθείς; Προσεύχου. ‘Όλες οι προσευχές καλές και άγιες είναι, αλλά η νοερά προσευχή, είναι η βασίλισσα αυτών. “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”. Απ’ αυτήν τη μικρούλα αλλά παντοδύναμη προσευχή, ξεκίνησαν οι Άγιοι Πατέρες και έγιναν φωστήρες της εκκλησίας. Λέγε συνεχώς όσο μπορείς περισσότερες φορές την ημέρα και τη νύχτα αυτή την ευχούλα και αυτή θα σε διδάξει αυτά που θέλεις, αυτά που δεν γνωρίζεις. Βιάσου σ’ αυτήν την ευχούλα (Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης)

Η ευχή μας φέρνει κοντά στον Χριστό. Κάποτε μου ήρθε (να εξομολογηθεί) ένας μεγαλόσχημος .

Μου είπε: Έχω φθάσει , Αββά σε απόγνωση. Δεν βλέπω καμιά αλλαγή στο καλύτερο. Πως θα βελτιωθώ; Πώς θα πεθάνω για την αμαρτία; Αισθάνομαι την πλήρη αδυναμία μου. Υπάρχει άραγε ελπίδα σωτηρίας.

Βεβαίως υπάρχει. Λέγε όσο πιο πολύ μπορείς την ευχή. Και άφησε τα πάντα στα χέρια του θεού. Και ποια η ωφέλεια από την ευχή όταν δε συμμετέχει ο νους και η καρδιά; Τεράστια ωφέλεια. Είναι γνωστό ότι η «ευχή» έχει πολλές βαθμίδες: από την απλή προφορά των λέξεων της «ευχής» μέχρι την «ευχή» την θαυματουργική. Μα έστω και στην κατώτατη βαθμίδα να βρισκόμαστε και αυτό για μας είναι ψυχικά πολύ ωφέλιμο και σωτήριο. Από τον άνθρωπο που λέγει την «ευχή» φεύγουν οι δυνάμεις του εχθρού μας. Και ο άνθρωπος αυτός γρήγορα ή αργά οπωσδήποτε θα σωθεί.

Αναστήθηκα! Αναστέναξε ο Μεγαλόσχημος. Από δω και πέρα δεν πρόκειται πια να πέσω σε ακηδία και απόγνωση. Το λέγω λοιπόν και το επαναλαμβάνω: λέτε την «ευχή» .’Έστω και μόνο με το στόμα. Και ο Κύριος δεν θα σας αφήσει (Στάρετς Βαρσανούφιος της Όπτινα)

Δεν πρέπει να αφήνουμε την ευχή. Όταν μας δίνεται η ευκαιρία, να τη λέμε. Να μην τριγυρίζει ο νους μας στα μάταια. Με την ευχή ο νους αναπαύεται και αγάλλεται. Ο νους του ανθρώπου πρέπει να ασχολείται με την ευχή και να μην τρέχει στα μάταια. (Γέροντας Παϊσιος)

Πρέπει συνεχώς αδιαλείπτως να λέμε την ευχή. Μέσα στη καρδιά μας και το νου μας πρέπει να μείνει μόνο το όνομα του Χριστού μας. Γιατί όταν εμείς αφήνουμε την προσευχή, την , την επικοινωνία μας με το Θεό, τότε ο διάβολος με λογισμούς αρχίζει και μας ζαλίζει και δεν ξέρουμε πλέον ούτε τι θέλουμε, ούτε τι λέμε , ούτε τι κάνουμε. (Γέροντας Παϊσιος)

Να λέγωμεν συνεχώς την ευχήν, είτε με το νουν, είτε με το στόμα. Η ευχή, το παντοδύναμον όπλον δεν αφήνει την αμαρτία να εισέλθει. Ο διάβολος καίεται από το όνομα του Ιησού Χριστού, δια τούτο πασχίζει με κάθε τρόπον να σταματήσει την ευχή. ( Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης)

Λέγε την ευχή: αγιάζει το στόμα, αγιάζει ο αέρας, αγιάζει ο τόπος που λέγεται, Οι δαίμονες βάζουν χίλια εμπόδια δια να μην προσευχηθεί ο άνθρωπος, επειδή όλες οι παγίδες , όλα τα δίκτυα των δαιμόνων καταστρέφονται δια της προσευχής. Άπειρες φορές οι δαίμονες δια στόματος δαιμονισμένων ομολόγησαν ότι καίονται από την ενέργεια της ευχής. (Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης)

Η κάτωθι σύντομος προσευχή είναι παντοδύναμο όπλο κάθε χριστιανού: « Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με» «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς» . Λέγε αδερφέ μου με τα χείλη και με την καρδιά σου συνεχώς τα σωτήρια αυτά λόγια , διότι φωτίζουν τον νου, γαληνεύουν την καρδιά, καίουν την αμαρτία, μαστίζουν και εκδιώκουν τους δαίμονας.

Το κομποσκοίνι δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κάτι διακοσμητικό, ούτε κάτι που θα μας φέρει γούρι. Αντίθετα, χρειάζεται για να μας θυμίζει τη προσευχή και, σαν τέτοιο, είναι μια άγια και θεία παρουσία στη ζωή μας. Συγκεκριμένα το κομποσκοίνι είναι φτιαγμένο για να κάνουμε την αδιάλειπτη προσευχή, αυτή που λέγεται αδιάκοπα, σύμφωνα με την προτροπή του απ. Παύλου « αδιαλείπτως προσεύχεσθε» . Φυσικά την «ευχή» αυτή μπορούμε να την λέμε και χωρίς κομποσκοίνι., με το νου μας και μάλιστα όσο συχνότερα είναι δυνατό. Η προσευχή, που είναι η συνομιλία με το Θεό, μας χαρίζει ηρεμία , ψυχική γαλήνη και διώχνει το άγχος από τη ζωή μας.

Ε.Λ.

23 Σχόλια

 1. Εχω εδω και πολυ καιρο βλεπω συνεχως ονειρα οτι με κυριευει ο διαβολος και δεν μπορω να κοιμηθω..ξυπναω τρομαγμενη και αγχωμενη..νιωθω πονο στο στηθος και δεν μπορω να ανασανω καλα..μολις βλεπω αυτα τα ονειρα αμεσως λεω απο μεσα μου το «Πατερ Ημων» και αμεσως ξυπναω..χθες το βραδυ ειδε και η αδερφη μου ενα αντιστοιχο ονειρο με εμενα..η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι πολυ, με αποτελεσμα να παθαινω κρισεις πανικου..(σφηξιμο στο στηθος,ζαλαδες,και τρεμω ολοκληρη..) Κυριε Ιησου Χριστε ελεησον ημας…βοηθησε μας να ξεπερασουμε αυτα τα κακα εμποδια…με την ευχη μου προς τον Κυριο παιρνω δυναμη…σε ικκετευω Κυριε…ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ…διωξε ολα τα κακα πνευματα απο διπλα μας..απο τον κοσμο…καθε μερα,καθε στιγμη προσευχομαι σε Εσενα Κυριε…»Κυριε Ιησου Χριστε ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ!!»

  • Να εξομολογήσαι και να κοινωνάς. Δεν θα σε ενοχλούν οι δαίμονες στα όνειρα σου. Να λες την ευχη και τίποτε δεν μπορεί να σε βλάψει. Ο θεός μάζι σου

  • Μου συμβαινει ακριβως το ιδιο με τα ονειρα Χριστηνα, και μολις πω επισης το Πατερ Ημων αμεσως ξυπναω. Ειναι τοσο ομορφο που εχεις τετοια πιστη!! Ειναι μεν ασχημο και δεν το ευχομαι σε κανεναν ανθρωπο να του συμβαινει αυτο γιατι καταλαβαινω αλλα σκεψου οτι δοκιμαζεσαι και ειναι ευλογια να το καταπολεμας με προσευχη και πιστη ετσι και αλλιως να σε δυσκολεψει και να σε φοβισει μονο μπορει δεν μπορει να σε βλαψει. Να σαι καλα εσυ και η αδερφη σου!

  • pragmatika den exw logia na sou perigrapsw ezisa k gw ta idia se katalavenw alla na kseris I PISTI I AGAPI O THEOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS OTAN IMASTE STO DROMO TOU 8EOU DEN MAS EGKATALIPEI POTE POTE POTE POTE POTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Με βαθια πιστη και προσευχη ολα τα προβληματα λυνονται ΚΥΡΙΟΥ ΥΙΣΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΑΜΗΝ

 3. »Κυριε Ιησου Χριστε Ελεησον με» – Η πιο ομορφη προσευχη που υπαρχει στην ζωη μας…..Απο ενα αμαρτωλο που θελει να αγαπησει τον Ιησου Χριστο και την Παναγια Θεοτοκο μας με ολη την δυναμη….

 4. ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ ΚΑΙ ΕΛΗΣΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΜΗΝ… ΤΗΝ ΠΑΣΑΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΤΗΘΗΜΙ ΜΗΤΗΡ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΦΥΛΑΞΟΝ ΗΜΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΣΟΥ… ΑΓΙΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΡΧΑΓΓΕΛΕ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΕ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΜΗΝ. ΦΥΛΑΞΑΤΕ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ !+++! ΑΜΗΝ.

 5. Εγώ πάντως που πάσχω από διαταραχές πανικού – κρίσεις πανικού και ούτω κάθε εξής , και Σταυρώθηκα , και προσευχήθηκα , και σε μοναχούς πήγα , αλλά σωτηρία δεν είδα , και πλέον το αναγνωρίζω πως είναι κάτι μόνιμο που δεν φευγει.20 χρόνια τα ίδια ζω.

  • ανωνυμε,
   πιστευω οτιθα επρεπε να δοκιμασεις και καποιο χαρισματικο ιερεα και οχι απλως σε μοναχους. δηλαδη οπως ακριβως θα εκανες και με γιατρο. μη χανεις το θαρος σου απεναντιας προσπαθησε ξανα και ξανα.
   ευχομαι ο Αγιος Βλασιος να σε θεραπευσει.

 6. εγω εχω πολύ πόνο και θυμο μέσα μου κατερρευσε η ζωή μου απο την μια στιγμη στην αλλη εξαιτίας μιας γυναικας που εμπιστευτικα και δημιουργησαμε εταιρία όμως εκείνη όταν εγώ έμεινα έγκυος στον γιο μου κατάφερε να δημιουργήσει ένα χαος για να μην πολυλογό απο τότε έχουν περάσει 6 χρόνια και κάτι και νιώθω μέσα μου να με καίει ένα μίσος ένας θυμός και δεν το θέλω ποια θέλω να πιστεψω σε κάτι δυνατό όμως νιώθω ότι ο θεός με έχει εγκαταλείψει πονάω πολύ όλο αυτό δεν με αφήνει να χαρώ τα παιδιά μου τον άντρα μου και τα οικονομικά μας είναι άθλια πονάω πονάω πολύ θέλω να πιστεψω

 7. Lina Να εξομολογήσαι και να κοινωνάς..Να λες την ευχή, να ευχαριστείς τον Θεό για ότι έχεις, άλλοι δεν τα έχουν αυτά. Ο Θεός θα σε βοηθήσει και εσύ συγχώρα την άλλη. Σίγουρα ο Θεός θα βοηθήσει…

 8. Προσπαθώ οπότε έχω αδυναμία να. Λέω την ευχή κ πολλές φορές νοιώθω την θερμή της στη καρδιά μου 💓

 9. Βλέπω όνειρα ότι πάει να με αγκαλιάσει μια αγία μορφή και νοιώθω γαλήνια αλλά στο τέλος μεταμορφώνεται σε διάβολο και προσπαθεί να με πνίξει και από τον φόβο μου φωνάζω έντρομη Θεέ μου βοήθα μου και ξυπνώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: